ANNONS

Res billigare - 4 tips på hur du kan få rabatt på nästa resa

1. Anmäl dig till nyhetsbrev

Ett bra sätt för att få så bra pris som möjligt på din resebokning är att anmäla dig till olika reseaktörers nyhetsbrev. Genom att prenumerera på nyhetsbrev slipper du att lägga tid på att leta runt bland alla resesajter efter kampanjer och rabatter, samtidigt som du har chans att ta del av exklusiva rabatter som endast är tillgängliga för nyhetsbrevprenumeranter. I princip alla företag inom resebranschen har nyhetsbrev så oavsett om du vill ha lägre pris hos hotellbokningssajterna, resebyråerna, rederierna eller hyrbilsföretagen finns det nästan alltid möjlighet att via nyhetsbreven få extra bra erbjudanden, hemliga ”deals” och exklusiva rabatter.

Extra-tips: Skapa ett separat mail-konto så att du slipper få alla nyhetsbrev till din privata e-postadress. Gå in på Gmail.com, Mail.com, Speedmail.se eller liknande och skapa en ny e-post med något fyndigt namn. Med din nya e-postadress anmäler du dig till alla möjliga nyhetsbrev inom resebranschen. Inför framtida resor går du in och ser om det finns något intressant erbjudande i din inkorg.

2. Se om du sitter på några rabatter som du inte känner till

Är du medlem i olika organisationer, kundklubbar eller liknande finns det stor chans att du sitter på olika rabatter som du kanske inte har en aning om. Är du exempelvis ICA-medlem finns det ofta möjlighet att få rabatt på hotell, charterresor eller hyrbilar. Är du student och har Mecenat-kort eller något annat studentkort finns det alltid flera reserabatter att ta del av. Även fackförbund och liknande organisationer brukar ha flera förmåner för sina medlemmar. Kolla omgående upp var du är medlem! Förhoppningsvis kommer du hitta något som kan dra av några procent på din nästa resebokning.

3. Leta efter rabattkoder

Internet är fullt av webbsajter som samlar rabattkoder från alla möjliga företag med verksamhet på nätet. Framförallt webbutikerna inom detaljhandeln brukar vara ganska generösa med att ge ut rabattkoder, men även företag inom resebranschen brukar ge ut publika rabattkoder som läggs upp på diverse webbplatser och bloggar.

Att få tag i rabattkoder för flygbiljetter kan ibland vara svårt då den stenhårda konkurrensen mellan flygbolagen inte ger utrymme för några större rabatter. Det brukar däremot vara betydligt lättare att ”googla” fram rabattkoder som gäller hotellbokningar eller paketresor där både hotell och flyg ingår.

Extra-tips: När du letar efter rabattkoder från ett företag genom att söka på Google ska du alltid kolla igenom flera sökresultat. En del rabattkodsajter kan vara dåliga på att uppdatera sitt innehåll och därmed sakna aktuella rabattkoder. Rabattkodsajter kan också ha speciella avtal som gör att de får möjlighet att lägga upp exklusiva rabattkoder som andra sajter inte har tillåtelse till. I och med att det kan skifta så mycket ska du alltid försöka kolla minst 5-10 rabattkodsajter innan du ger upp hoppet om att hitta en specifik rabattkod.

4. Fråga efter rabatter och rabattkoder

Skulle du misslyckas med att få tag i exklusiva erbjudanden via nyhetsbreven eller med att hitta rabattkoder hos rabattkodsajterna kan du alltid fråga efter dem. Kontakta reseföretagen och fråga om de inte skulle kunna ge dig någon rabatt eller rabattkod. Det är inte alltför otroligt att de kan berätta om någon rabatt som du har missat eller faktiskt ger dig en exklusiv rabattkod för att vara säkra på att få dig som kund. Skulle även detta misslyckas kan du gå vidare och fråga någon i din närhet om inte denne har tillgång till rabatter i resebranschen. Kanske är den du frågar med i något fackförbund eller har ett kundklubbskort med förmåner som du kan få ta del av. Är du bara beredd på att lägga ner lite tid brukar det alltid gå att få tag i någon form av rabatt.

Extra-tips: Det finns fullt av internetforum där det finns goda möjligheter att få tag i rabattkoder genom att fråga andra användare. De större internetforumen brukar ha speciella trådar där folk kan dela med sig av rabattkoder eller fråga efter dem. Rabattkoderna är ofta exklusiva och har kommits över av forummedlemmar genom nyhetsbrev eller liknande kanaler. Forummedlemmarna delar av ren vänlighet med sig av dessa rabattkoder när de inte själva har användning för dem.

Vanligtvis brukar dessa trådar heta något i stil med ”Tråden där vi ger bort rabattkoder” eller liknande. Är du på jakt efter rabattkoder är det bara att registrera dig på forumen och fråga andra användare efter rabattkoder! Se bara till att vara snabb. De flesta rabattkoder som delas går bara att använda en gång.