ANNONS

Extra allt på Tosselilla Sommarland

Mitt i den sköna naturen utanför Tomelilla på Österlen ligger populära Tosselilla Sommarland. Ett jättestort vattenland med flera vattenrutschbanor, tivoliland med berg-och-dalbanor och karuseller för hela familjen och motorland med go-cart, Segway och bumperbåtar. Här finns dessutom tamdjur, gigantiska klätterborgar, grillplatser och massor av andra aktiviteter för såväl stora som små.

- Vi är Skånes största sommarnöje med sommarlek för barn, ungdom och familjer. Tosselilla Sommarland har ju genom åren blivit större i alla delar och idag täcker vi en yta av cirka 50 hektar. Totalt sett så strömmar drygt 150 000 gäster igenom entrén varje säsong. Parken utvecklas löpande och vi är ständigt på jakt efter nya spännande tillskott som kan lyfta både Tosselilla och besökarna mot nya höjder, säger Tommy Bauer, driftchef.

I Tivoliland hittar du bland annat berg-och-dalbanor och karuseller för hela familjen.

Årets säsong inleds traditionsenligt den 2-3 juni med Barnens Dag. En fest i dagarna två med underhållning och besök från Österlens föreningsliv. Arrangör är Barnens Dags Riksförbund.

- Barnens Dag är årets stora sommarfest med barnartister, aktiviteter, veteranfordon och nöjesfält. Alla attraktioner ingår i entréavgiften och barn under 1 meter går in gratis. Ett perfekt tillfälle att ta del av vattenattraktioner som Tosseplasket, Tossestupet, Vattenrutschen och Europas största höghastighetsvattenrutschbana – HYPER, fortsätter Tommy.

I parkens Vattenlek är det full fart och rörelse hela tiden.

Den som hellre söker sina utmaningar på torra land kan istället styra stegen mot Sommarleken eller Tarzanskogen där det finns gott om hinderbanor, linbanor och utmaningar som sätter koordination, styrka, mod och balans på prov. Eller kanske till Tosseklippan som är en stor klättervägg där du kan testa att klättra på vägg och se hur långt du kommer.

- Tosselilla handlar ju till stor del om aktiv lek och att det ska vara kul för hela kroppen. Det är full fart och rörelse hela tiden och vi vill erbjuda häftiga upplevelser och skratt via attraktioner som till exempel berg- och dalbana, barnkaruseller, go-cart, bumperbåtar och mycket annat. Den 7-8 juli har vi också glädjen att presentera årets Tosselilladagar då parken gästas av Barnens Hinderbana. Då kan alla barn utmana hjältarna från TV i hinderbana och gatlopp eller bara ta en bild och få en autograf.

Ha kul på hjul genom att prova på att köra go-cart, Segway och radiobilar.

Efter alla strapatser så är det så klart även viktigt att fylla på med ny energi. På Tosselilla finns gott om olika matställen och även kiosker med bland annat churros, glass, godis, kaffe och dricka. En nyhet för i år är även att du kan köpa grillpaket via deras hemsida, som du sedan hämtar ut i Grillstugan.

- Som besökare får man gärna ta med egen matsäck eller grilla på någon av våra grillplatser. Vi är också glada över att nu kunna erbjuda färdiga grillpaket till hela familjen. Dessutom har vi sedan länge en tradition att bjuda på såväl grillkol som tändvätska så att våra gäster slipper släpa omkring på sådant, avslutar Tommy.