ANNONS

Härliga klänningar för varma sommardagar

Sommaren börjar närma sig och det är dags att uppdatera garderoben med några av de hetaste modetrenderna för i år.

Sommaren är utan tvekan den säsong då modet breddas och utmanar som mest. Modehusen tar verkligen ut svängarna trendmässigt sommaren 2018. I år genomsyras modet av en mix av blommor, pasteller och vågade kombinationer. Färger som gul, lila, grön och rosa - gärna i pastell fyller just nu butikerna, tillsammans med mängder av olika sorters mönster. I år vill vi satsa stort och kombinera dessa fenomen för att skapa starka kontraster och festliga konstellationer.

"The dress must follow the body of a woman, not the body following the shape of the dress."

—Hubert de Givenchy

Med sommaren kommer flertal festligheter såsom midsommar, bröllop, studenter och festivaler och då behövs plagg som är både bekväma och festliga. Vad passar bättre en av dessa dagar än böljande klänningar i svala material? Det finns oändligt med varianter av detta favoritplagg för att passa de många olika tillfällen som sommarmånaderna bjuder på. Butikerna bjuder på allt från korta tajta klänningar till långa transparenta härligheter i flödande material och vida siluetter. I och med det breda utbudet av modeller finns det något för alla. Genom att välja en klänning som du själv känner dig bekväm och snygg i kommer du garanterat få mer användning av plagget.

När det kommer till färger följer klänningen övriga modetrender och består överhängande av pasteller i olika nyanser och livliga mönster i allt från blommor till ränder.

Blommor hör sommaren till, så varför inte även applicera det på en söt sommarklänning. Som denna från & Other Stories

Skjortklänning eller en längre skjorta är ett självklart nyckelplagg under sommaren. Du kan enkelt styla plagget genom att fästa ett skärp i midjan och pryda fötterna med ett par klackar eller matcha med en stråhatt för en dag på stranden. Ovan syns en från ARKET.

Inspireras av influensernas bohemiska looks från festivaler - så som Coachella, välj då en avslappnad klänning och styla med personliga accessoarer som ett coolt skärp och ett par kängor. Är tillfället lite mer åt det formella hållet välj istället en svepande långklänning och ett par nätta klackar. Till vardags bör du satsa på en snygg men bekväm klänning som går att matcha med både ett par sneakers eller sandaler och som sedan kompletteras med en lyxig väska, solglasögon eller smycken, det ger dig en avslappnad men snygg sommarlook. Omlottmodellen är en annan favorit som kan kombineras på olika sätt för att passa alla tillfällen. Till stranden kan denna bäras öppen över en snygg bikini eller baddräkt med en oversized stråhatt till och på kvällen knuten med ett par klackar. Skulle det vara en kyligare svensk sommarkväll kan klänningen även bäras över jeans.

Mini, midi eller maxi brukar vara bedämningen på klänningar utifrån dess längd. Här är en härlig midiklänning i en grön nyans från Planet Blue.