Henrik Zetterberg. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Henrik Zetterberg. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

NHL-stjärna blir delägare i skånsk golfbana i Florida

GOLF. Ishockeyspelaren Henrik Zetterberg blir delägare i den amerikanska golfbanan The Fox Club, som ägs av Lundaföretaget HCN Property och Bjärredsbon Staffan Bergqvist.

I våras köptes golfbanan i Florida av svenskarna. Banan som byggdes 1989 och ritades om 2004, var då stängd för allmänheten. Nu öppnar den för nya medlemmar. Tidigare hade den exklusiva klubben på Floridas östkust 87 medlemmar men siktar på 300.

– En förutsättning för köpet var de ursprungliga ägarnas förtroende för köparnas förmåga att förvalta och förädla golfklubbens arv, sade Bjärredsbon Staffan Bergqvist, huvudägare i The Fox Club, i ett pressmeddelande när golfbanan köptes för fyra månader sedan.

Nu värvar svenskarna in en ny delägare – hockeyproffset Henrik Zetterberg, som har kopplingar till Skåne. Dels gifte han sig på Kullaberg med Emma Andersson från Ängelholm för sju år sedan och dels har paret ett sommarhus i Mölle.

Hur mycket Detroit Red Wings lagkapten investerar i The Fox Club är oklart.

– Henrik ser stor potential i The Fox Club som nu öppnar upp den mytomspunna banan för teckning av medlemskap för golfare både i USA och Sverige. Med sitt genuina golfintresse och kontaktnät kommer Henrik och övriga ägare att se till att The Fox Club blir det självklara valet för golfare i Palm Beach framöver, säger Markus Matthiasson, vd för Cobblestone Foxgolf AB, i ett pressmeddelande.

36-åringen, med en årslön på drygt sex miljoner dollar, är också – precis som många andra hockeyspelare – en golffantast. Henrik Zetterberg placerar sig på en delad 90:e plats bland svenska idrottsprofilers topp 100-lista i golf och har ett handicap på 9,0. Även fast han har skånsk anknytning och satsar pengar i en skånskägd golfbana tillhör han fortfarande golfklubben Öjestrand GC från Z:s uppväxtort Sundsvall.

Publicerad 28 September 2017 06:00