Alex Timossi Andersson debuterade med fem minuter kvar av matchen mellan Helsingborgs IF och Gefle.

Alex Timossi Andersson debuterade med fem minuter kvar av matchen mellan Helsingborgs IF och Gefle.

Talangen efter debuten:

"Nu vill jag göra mål"

"Det var magiskt"

Av
Gustav Persson

FOTBOLL. I måndags debuterade Alex Timossi Andersson i superettan och kunde därmed bocka av ett av säsongens mål. Så supertalangen har satt upp ett nytt.
– Nu vill jag göra mål, säger anfallaren.
Alex Timossi Andersson är bara 16 år och går i nionde klass. Trots det spelade supertalangen i två av tre matcher i Svenska cupen och har tagit plats i Helsingborgs IF:s trupp i alla de tre inledande matcherna av superettan. Och i måndags fick han äntligen debutera i serien i match mot Gefle.
– Man känner att det är en skön känsla, att man har fått det avklarat liksom, det har man gått och väntat på länge. Det är därför man började spela fotboll, för att en dag få spela med A-laget. Det var magiskt, säger anfallaren när debuten hunnit sjunka in.
I den 85 minuten kom talangen in på plan. Ett ögonblick han aldrig lär glömma.
– Jag hade precis värmt upp och gått igenom lite fasta situationer. Sen fick jag vet att jag skulle in. Det var bara att ta av överdragskläderna och köra. Det gick ganska snabbt vilket var skönt eftersom jag var lite nervös.
Hur var det att komma in?
- Det är klart att man vill göra så bra ifrån sig som möjligt när man får chansen. Det kändes så stort och mycket viktigare på något sätt. Och så all publik och stämningen förstås. Det var magiskt.
Hur har det varit efter debuten?
– Det är många som säger grattis och så, men jag själv vill inte förstora upp det hela.
Nu har du gjort debuten. Vad är nästa mål?
– Nu vill jag göra mål.
Det återstår så klart mycket jobb för den unge talangen. Men inhoppet ger förstås bra med energi för att kämpa vidare.
– Det är klart att det är ett bevis på att det gått bra och jag känner att jag har utvecklats mycket. Jag har sagt innan att få starta en match hade varit riktigt kul men det är ingen brådska.
Har tränarna sagt att du kommer få chanser i år?
– Det är så klart upp till mig. Jag kan inte vara dålig. Vill man spela måste man kämpa hårt. U21 blir ganska viktigt för mig för där startar jag och då är det ett bra sätt för mig att visa upp mig.
Det har inte funnits så mycket tid för anfallaren att reflektera över debuten. Han har nämligen haft fullt upp som vanligt. Igår spelade talangen med U21-laget och samtidigt som han försöker hinna med skolan.
- Det är lite stressigt ibland men det fungerar bra. Skolan och HIF har ett väldigt bra samarbete. Jag går bara i nian så jag kan inte missa hur mycket som helst.
Därför tränar Timossi Andersson först och främst bara med A-laget två gånger i veckan just nu. Annars kör han med U19-laget.

Publicerad 19 April 2017 15:56