Eskilscupen har inte märkt av någon skillnad i intresse efter att de nya reglerna börjat gälla.

Eskilscupen har inte märkt av någon skillnad i intresse efter att de nya reglerna börjat gälla.

Stort cupintresse trots nya resultatregler för barn

"Vi ser inga tendenser på att det påverkat anmälningarna"

Av
Gustav Persson

FOTBOLL. Från och med i år får serier och cuper inte kora segrare hos barn upp till tolv år. Beslutet togs under hösten 2015 och har oroat cuparrangörer sedan dess.
Men för Eskilscupen ser det inte ut att påverka deltagandet.
– Vi ser inga tendenser på att det påverkat anmälningarna. Vi ligger bra till och har lite fler anmälningar än vid samma tid förra året, säger projektledare André Petersson.
I november 2015 röstade Svenska fotbollförbundet igenom ett omtalat beslut. Från och med i år får man inte kora segrare i serier och cuper för barn upp till 12 år. Ett beslut som kanske allra mest påverkar landets cuper.
När beslutet röstades igenom var många arrangörer upprörda men när regeln nu börjat gälla ser det inte ut att påverka så mycket som befarat. I alla fall inte för en av Sveriges största cuper, Eskilscupen.
– För Eskilscupen ser det ljust ut. Vi ligger bra till med anmälningar och är till och med lite före förra året. Sen vet man aldrig men det är inget som tyder på att det kommer bli annorlunda, säger Eskilscupens projektledare André Petersson.
Eskilscupen brukar ha omkring 700 lag. Än är det många månader kvar till anmälan stänger men arrangörerna är tror att antalet kommer att bli det samma i år.
Men hur påverkas då själv upplägget för åldrarna som berörs?
– Det kommer att fortlöpa som innan men vi förhåller oss till de regler som finns. Vi kommer inte att visa några resultat.
Eskilscupen har sedan tidigare ett lite speciellt slutspel där lagen placeras i A, B, C eller D efter nivå. Tanken är att inte förändra allt för mycket i år.
– Vi har gjort allt för att lagen ska få så jämna matcher som möjligt. Även i år kommer vi se till så att lagen kommer att fortsätta spela mot lag på rätt nivå i slutspelet.
Även om resultaten inte kommer vara synligt är det förstås omöjlig att hindra barnen från att räkna själv. André menar också att allt inte har varit helt klart och tydligt kring vad som egentligen gäller.
– Vi har diskuterat mycket med Piteå som är i samma sits som oss med deras cup för att byta idéer och tankar.

Publicerad 30 March 2017 15:00