Piotr Johansson lämnar Malmö FF.

Piotr Johansson lämnar Malmö FF.

Piotr Johansson lämnar Malmö FF – klar för Gefle

Talangen har skrivit på för Superettan-klubben

Av
Gustav Persson

FOTBOLL. Piotr Johansson lämnar Malmö FF. Talangen har skrivit på för Gefle.
– Att få speltid och fortsätta utvecklas är det viktigaste för mig för att jag skall ta mig till nästa steg i karriären, säger han på MFF hemsida.
Piotr Johanssons tid i Malmö FF är över. MFF och mittfältaren har kommit överens om att bryta kontraktet i förtid. 21-åringen har istället skrivit på för Gefle.
– Att få speltid och fortsätta utvecklas är det viktigaste för mig för att jag skall ta mig till nästa steg i karriären. Jag har besökt Gävle och fått ett bra intryck av staden och klubben och det känns bra att de har som mål att snabbt komma tillbaka till Allsvenskan, säger han till MFF:s hemsida.
Talangen kom till MFF som ungdomsspelare 2010. Han har under åren också varit utlånad till Ängelholm och Östersund.
– Jag kom till MFF när jag var 15 år och har under mina nästan sju år haft en jättebra tid i MFF. Det har varit kul att fått spela för Sveriges största klubb och jag är stolt över mig själv att jag tagit mig från ungdomslagen hela vägen upp till A-laget. I MFF har jag lärt mig väldigt mycket och utvecklats till den spelare jag är idag.
Nu väntar alltså spel i Gefle som förra säsongen trillad ur Allsvenskan.
– Piotr har gjort bra ifrån sig när han varit utlånad men har haft svårt att slå sig in hos oss. Vi har kommit överens om att bryta kontraktet så att han kan få chans till mer speltid, säger Daniel Andersson.

Publicerad 19 January 2017 15:13