MFF får hybridgräsplan för 23 miljoner

Investering på 23 miljoner

FOTBOLL. I sommar ska den nya hybridgräsytan på Stadionområdet stå klar. När kommunstyrelsen idag godkände servicenämndens begäran var det samtidigt ett klartecken att sätta igång bygget.
Som Skånesport tidigare många gånger berättat är det plan 5 och 6 som ska grävas upp och förvandlas till en ny sammanhängande yta med hybridgräs. Därmed får Malmö FF tillgång till ett bättre, mer slitstarkt underlag som kan användas betydligt mer än de nuvarande planerna.
– Det är framförallt en kvalitetshöjning. Malmö stad tar investeringen och sedan tecknar vi ett avtal som ger MFF nyttjanderätten av ytan de närmaste tio åren. I avtalet kommer det även att skrivas en möjlighet till förlängning. I hela processen har vi haft ett mycket bra samarbete med MFF, säger Frida Trollmyr, socialdemokratiskt kommunalråd med ansvar för kultur och fritid.
Det nya träningsområdet som ersätter plan 5 och 6 – de två planerna närmast garaget – blir på sammanlagt 14 910 kvadratmeter.
Investeringen hamnar på 23 miljoner kronor och MFF kommer under de närmaste tio åren att betala en årlig hyra på 1,5 miljoner. Sedan skriver man alltså redan nu in möjligheten till en förlängning av avtalet.
Träden och asfaltgången mellan planerna kommer att rivas upp och under det nya hybridgräset läggs värmeslingor som innebär att man kan träna och spela där även när vädret normalt sett sätter stopp.
Belysning, dränering och stängsel ska också installeras, vilket gör att MFF helt och hållet kan styra användningen av ytan.
– Planerna kommer till för att förbättra förutsättningarna för MFF. Några andra klubbar är alltså inte aktuella för ett nyttjande där. MFF hyr och disponerar fullt ut, förtydligar Frida Trollmyr.
 
LÄS MER: Kommunstyrelsen sa ja till MFF:s hybridgräs
Publicerad av Ole Törner på Skånesport.se

Publicerad 12 January 2017 12:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen