Åkesson om skadorna:

"Extremt frusterande"

Målvakten vet fortfarande inte när han är tillbaka

Av
Gustav Persson

HANDBOLL. Philip Åkesson ser ljuset i tunneln. Efter hjärnskakningarna i höst börjar målvakten sakta känna sig bättre.
– Det är klart att det är extremt frustrerande att inte kunna göra det man älskar.
Philip Åkesson kom hem till Ystad för att hjälpa IFK i återkomsten i Handbollsligan. Så har det inte blivit.
I mitten av september träffades målvakten av en boll i huvudet och drabbades av en hjärnskakning. I början av oktober var han tillbaka i träning igen. Men det dröjde bara en vecka innan samma sak hänt igen. Sedan dess har målvakten inte kunnat träna alls och det har inte heller gått att säga när han kommer kunna vara tillbaka.
– Just idag känns det helt okej. Men det är svårt att säga. Förra veckan var jag iväg på semester och det gjorde gott.
– Om du till exempel bryter ett ben är det ganska lätt att veta vad som händer i läkningen, hur lång tid det kommer ta och så vidare. Så är det inte med huvudet. Vissa dagar är bättre och andra är sämre.
Därför går det inte att ge någon prognos på när målvakten är tillbaka. Själv säger han att han var igång lite för tidigt efter den första hjärnskakningen. Något han inte tänker göra om.
– Min önskan är att vara tillbaka till derbyt (mot Ystads IF den 3 februari). Men det är bara en önskan och jag vet inte alls om det blir så.
Hur jobbigt är det att inte kunna spela?
– Det är klart att det är extremt frustrerande att inte kunna göra det man älskar, att träna och spela handboll. Det är ännu mer frustrerande när man kommer hem och vill hjälpa till och vara delaktig när IFK har kommit tillbaka.
– Man vill ju vara med och spela derby och allt. Det är extremt jobbigt, men hälsan går först.
Är du orolig för att hjärnskakningen ska påverka mer än handbollen?
– Både och. Jag har en dotter som är två år och att inte kunna leka med henne… Det är klart att jag tänker på det. Men det är inget jag just nu är orolig för.
Efter en tung start har det så sakta börjat lossna för IFK som i sista matchen inför VM-uppehållet slog värsta rivalen Ystads IF. Det gör att Åkesson tror att laget kan få en bra vår.
– Vi har växt in i kostymen och senaste månaden tycker jag att vi gjorde det riktigt bra. Och nu får vi ytterligare några veckor på oss så att vi kan vara ännu mer redo.
IFK slåss framför allt med Hammarby om den sista kvalplatsen. För tillfället har lagen lika många poäng. Dock har stockholmarna en match mindre spelad.
– Ambitionen har hela tiden varit att ta en kvalplats och det är det fortfarande. 

Publicerad 12 January 2017 06:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen