Anna Bardis fortsätter ösa in mål

"Jag trivs verkligen med mycket ansvar"

Av
Gustav Persson

HANDBOLL. Team Eslöv har blandat och gett men Anna Bardis har fortsatt att leverera. Halvvägs in i säsongen har förra årets skyttedrottning åter igen gjort flest mål i SHE.
– Jag trivs verkligen med mycket ansvar.
För två år sedan missade Anna Bardis hela säsongen på grunda av problem med en häl. Men ifjol fick hon sin revansch när Eslövspelaren vann skytteligan. Och i år är allt sig likt.
Halvvägs in i säsongen har Bardis bombat in 118 mål, flest av alla i SHE.
– Jag kände att jag inte riktigt kom in i det i början av säsongen. Det var några matcher där det kände som att det inte riktigt lossnade, att jag inte hittade flowet. Men sen känner jag att jag tagit mycket ansvar och kommit in i den rollen. Och efter uppehållet har det flutit på bra.
Trivs du med ansvar?
– Jag trivs verkligen med mycket ansvar. Men man räknade med att jag skulle göra det redan förra säsongen. Men eftersom vi har så tunn trupp som vi har så behöver alla ta ansvar. Det har vi lyckats bra med som lag.
Har lagen bättre koll på dig efter skytteligasegern?
– Jo, man kan märka av en skillnad. Jag upplever ibland att försvararna är tidigare ute på mig och att målvakterna har bättre koll på mig, vet var jag gärna vill skjuta. Jag känner av att de räknar med att jag kommer att ta mycket ansvar och gå på avslut.
Framgångarna på plan öppnar också för nya äventyr. Enligt Anna har hon inte haft kontakt med någon utländsk klubb men drömmen om att spela ute i Europa finns.
– Som de ser ut just nu är det helt ovisst vad som ska hända i framtiden. Hade möjligheten att flytta utomlands kommit hade det varit svårt att tacka nej. Det hade varit ett äventyr.
Var flyttar du helst?
– Det är klart att man nyfiken på den danska ligan.
Men först är det fokus på Team Eslöv. Målet har hela säsongen varit att nå slutspel. För tillfället är laget fyra poäng bakom Heid på den sista slutspelsplatsen.
– Då gäller det av vi lyckas hålla kvar den jämna nivån som jag tycker att vi har hittat den senaste tiden. Dipparna får inte bli för djupa som de kanske blev i höstas. Sen gäller det att coacha smart. För trots att vi är en tunn trupp så har vi fortsatt att trycka på. Vi får inte vara rädda för att spela med tempo trots att vi är få.
Ikväll åker Bardis och Eslöv till Partille för match mot Sävehof.

Publicerad 11 January 2017 12:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen