Isabelle Haak anförde EVS till andra raka SM-guldet. Foto: Mikael Öhrn/arkiv

Isabelle Haak anförde EVS till andra raka SM-guldet. Foto: Mikael Öhrn/arkiv

Haak hakade på guldtåget

EVS vann SM-finalen med 3-0

Av
Tommy Stambolovski

VOLLEYBOLL. 16-åriga supertalangen Isabelle Haak blev på söndagen svensk mästare i volleyboll för andra året på raken. Detta efter att Engelholms VS besegrat Örebro även i den tredje SM-finalen på hemmaplan. 
– Det kändes jättehärligt och det är kul att vi kunde försvara guldet, säger 16-åringen dagen efter guldfesten. 
Finalmatchen mot Örebro blev aldrig ens spännande. EVS var fullständigt överlägsna inför hemmapubliken och vann med 3-0 i set. Därmed också finalserien med samma siffror. 
– Alla taggade till extra mycket. Fast vi hade förväntat oss mer motstånd av Örebro, berättar Isabelle Haak. 
Laget plockade därmed hem andra raka SM-guldet. Detta trots att endast Haak var kvar i förstauppställningen från fjorårets SM-guldlag, när säsongen startade. 
– Det var ju lite tufft i början och vi förlorade många matcher. Men nu på slutet spelade vi ihop oss riktigt bra, säger poängmaskinen, som varit helt dominant både i elitserien och slutspelet. 
Guldet firade damerna på en restaurang i Ängelholm för att sedan ta färjan över till Helsingör för ytterligare festligheter. 
För Lundafödde Isabelle var det också sista resan med gänget. Nu väntar nämligen en flytt till Frankrike och spel med det franska laget Bezier.
– Det känns lite sorgligt att lämna och man kommer att sakna laget, vänner och familj. Samtidigt är det skönt att man kunde avsluta på topp. Nu ska det bli kul att spela på en annan nivå och möta helt nya lag. 
Närmast väntar en veckas ledighet för supertalangen innan hon ansluter till ett landslagsläger i Katrineholm. 
 

Publicerad 25 April 2016 13:03