Oscar Hiljemark debuterade i landslaget

”Stort att dra på sig den blågula tröjan”

FOTBOLL. Fotbollstalangen och Gislavedsbördige Oscar Hiljemark, 18, debuterade i i onsdags med U21-landslaget.
– Det var otroligt roligt att få chansen, säger Oscar.

Oscar började sin fotbollskarriär i Gislaveds IS ungdomslag men flyttade redan som 16-åring till Elfsborg och den gångna säsongen gjorde han debut i allsvenskan.
Och i onsdags blev det alltså landslagsdebut med U21-landslaget mot Portugal, en match som Sverige förlorade med 3-1.
– Jag tycker ändå att vi gör en bra match. Vi i laget har precis träffats och är inte samspelta, men jag tycker att vi visar moral och klass och stundtals håller vi mycket hög klass. Vi släpper in tre mål varav två var mycket otur, det släpper vi inte in normalt sett. Stundtals tycker jag att vi spelar ut dem, säger Oscar som fick starta på det centrala mittfältet och blev utbytt i den 76:e minuten.
– Jag kom in bra i matchen, jag vann bollar på mittfältet och även det offensiva spelet fungerade. Det känns att den tunga försäsongsträningen börjar ge resultat, vilket är lovande inför resten av säsongen.

Att spela i landslaget är givetvis stort.
– Det var ju första gången som jag fick chansen, så det var stort att få spela från start direkt. Det är stort att få dra på sig den blågula tröjan och representera sitt land.
Det som tagit Oscar till toppen är träning, träning och träning. Fotbollen började talangen med tidigt.
– Jag började väl springa runt med en boll hemma när jag var två eller tre år. Jag har alltid älskat att träna och bollen har alltid varit den bästa leksaken, jag hade med mig den överallt. Sedan har intresset vuxit med tiden, och även om jag tränar mycket nu så kör jag ofta extra träning med bollen bara för att få in en känsla som ska sitta i ryggraden.

Landslagsspel är en bonus, i första hand siktar Oscar på säsongen med Elfsborg.
Han fick chansen att visa upp sig ifjol, numera tillhör han sedan en tid tillbaka a-truppen, och hoppas givetvis på att få spela så mycket som möjligt under kommande säsong.
– Jag hoppas på att få förtroende av tränarna så att jag kan ta en startplats. Det känns som vi har ett riktigt bra lag som kan vara med och tampas om SM-guldet, säger talangen som också följer sin moderklubb GIS.
– Jag håller alltid ett öga på den och jag hoppas att de kan leverera i år. Det är verkligen kul om det går bra för min moderklubb.

Publicerad 11 February 2011 15:00