Dennis Everberg klev in och räddade poäng för Rögle mot Mora. Foto: Jonas Gustavsson.

Dennis Everberg klev in och räddade poäng för Rögle mot Mora. Foto: Jonas Gustavsson.

”Någon måste finnas framför mål och stöka”

Nu laddar Rögle och Dennis Everberg om inför bortamatchen mot Oskarshamn

ISHOCKEY. Dennis Everberg fick börja på bänken mot Mora, men gjorde ett succéinhopp och allt talar för att han kommer att finnas med från start borta mot Oskarshamn.
– Det gick ju bra när jag fick komma in, säger Dennis ödmjukt.

Det har varit en tumultartad säsong för Dennis Everberg.
Han har haft svårt att ta en ordinarie plats i Rögle, han har varit axelskadad och han blev ratad i den sista gallringen inför junior-VM.
Och hemma mot Mora fick han starta som trettondeforward, utkonkurrerad av 16-årige dansken Nick Sörensen från juniorlaget.
– Vi har en bred trupp så någon måste ju börja på bänken, så enkelt är det, säger Dennis.
Men kanske kom säsongens vändning för 19-åringen ändå mot Mora.
– Jo, det gick ju rätt bra både för mig och laget efter att jag fick komma in, erkänner Dennis.

Det var efter den första perioden, och efter att lagkaptenen Andrée Brendheden klivit av skadad, som Everberg fick komma in.
Han fick se gästerna göra tre raka mål i början av den sista perioden och ta ledningen med 5-3.
Men Everberg såg själv till att vända matchen med två mål som räddade oavgjort.
– Vid fyran är det Henrik Björklund som ger mig en bra passning vid första stolpen så det var bara att slå in pucken. Sedan tror jag att jag är på femman som är ett skott av Victor Bartley, det kändes så i alla fall, det var något som tog på min klubba, säger Everberg.
Rögle vann sedermera på övertid, men vilket succéinhopp det blev för talangen som lovordades av tränaren Björn Hellkvist efter matchen.
– Jag måste berömma Dennis Everberg, han började på bänken men kom in och var helt fantastisk. Det är han som räddar matchen åt oss, sa Hellkvist.

Dennis Everbergs roll i laget är tydlig.
Den 193 cm långe och 95 kg tunge forwarden ska parkera framför mål. Den specialuppgiften har han i power play, och det var också från den positionen som han gjorde båda sina mål mot Mora.
– Någon måste ju finnas framför mål och stöka, och det är min roll. Jag vet inte varför jag får det förtroendet, kanske är det för att jag vågar stå där, säger Dennis.
Närmast väntar en tuff bortamatch mot Oskarshamn under fredagskvällen, och då lär Dennis Everberg finnas med från start med tanke på insatsen mot Mora.
Rögle förlorade de två första matchen mot smålänningarna, 0-5 hemma och 1-4 borta, innan man vann med 3-2 efter sudden death hemma senast.
Oskarshamn är tia i tabellen, 16 poäng efter fjärdeplacerade Rögle som fortsatt jagar Leksand och Örebro på tabellens andra- och tredjeplats.
Rögle har vunnit åtta av de nio senaste matcherna.
– Formen känns bra och vi är trygga i det vi gör. Vi ska åka till Oskarshamn och hämta tre poäng, säger Dennis.

Oskarshamn - Rögle

4 februari 19:00 Arena Oskarshamn, Oskarshamn Notera att... ... Rögle är fyra i tabellen och har vunnit åtta av de nio senaste matcherna ... Victor Bartley noterade fyra assist senast och nu har gjort tio poäng på de sju senaste matcherna ... Calle Gustafsson har gjort tre mål på de fyra senaste matcherna ... Christoffer Persson, Adam Hobson och Alexander Johansson saknades senast ... Rögle "bara" tagit två av nio möjliga poäng mot Oskarshamn den här säsongen

Publicerad 03 February 2011 13:00