Eric Himelfarb är tillbaka i Rögle. Arkivfoto: Linus Ahlin.

Eric Himelfarb är tillbaka i Rögle. Arkivfoto: Linus Ahlin.

Kanadensare tillbaka i Rögle

Eric Himelfarb är friskförklarad

ISHOCKEY. Kanadensaren Eric Himelfarb är friskförklarad efter sina ryggproblem och då blir det också comeback i Rögle.
- Eric har kvalitéer som kan öka vår slagstyrka både på kort och lång sikt, säger sportchefen Roger Elvenes till klubbens hemsida.
Eric Himelfarb skrev i somras på ett tremånaderskontrakt med Rögle, men efter att ha fått ryggproblem redan under försäsongen gjordes en magnetröntgen som visade att 27-åringen hade diskbråck.
Frånvaron beräknades ironiskt nog till just tre månader, samma tid som Himelfarb hade kontrakt med Rögle.
Men nu är centern friskförklarad och Rögle väljer att ge honom en ny chans. Himelfarb är redan på plats i Ängelholm och klubben hoppas att han ska vara spelklar om ett par veckor.
- Vi ger Eric ett nytt försök. Senast kunde han inte göra sig själv rättvisa och sedan förra veckan är han friskförklarad från sin skada. Den närmaste tiden handlar om att komma i matchform, säger en nöjd Roger Elvenes till Rögles hemsida.
Med tanke på lagets fina form där man har fyra raka segrar och tunga skalper mot Malmö och Leksand, så ser man ingen anledning att stressa fram Himelfarbs comeback.

Fakta Eric Himelfarb

Ålder: 27 år Längd: 175 cm Vikt: 79 kg Skjuter: Höger Tidigare klubbar: Sarnia Sting, Kingston Frontenacs, Grand Rapids Griffins, Lausanne, Geneve-Servette, Biel, Langenthal

Publicerad 01 December 2010 12:00