Daniel Glimmenvall hoppas bryta sin måltorka mot Västerås. Foto: Elin Wittzell.

Daniel Glimmenvall hoppas bryta sin måltorka mot Västerås. Foto: Elin Wittzell.

Västerås – en speciell uppgift för Rögle

Daniel Glimmenvall: ”Målet de fick senast var skumt”

ISHOCKEY. Senast Rögle spelade mot Västerås fick västmanlänningarna ett icke-mål till skänks. Trots det kunde Rögle bärga en trepoängare i ABB Arena, och nu är det dags för returmöte i Lindab Arena.
– Alla såg att det inte var mål senast, men linjedomaren var stensäker, säger veteranen Daniel Glimmenvall.

Det är svårt att glömma Rögles match mot Västerås borta i ABB Arena.
Rögle spelade till sig en 3-0-ledning innan Västerås fick ett underligt 1-3-mål godkänt. Pucken tog i stolpen och rensades sedan undan av Daniel Glimmenvall, men domaren Mikael Holm dömde mål på inrådan av sin assisterande domare.
– Det kändes väldigt skumt. Alla såg att det inte var mål, deras lag också, men linjedomaren var säker på att pucken var inne, minns Daniel Glimmenvall som rensade undan pucken som tog i stolpen, även om han knappt minns det själv.
– Jo, det stämmer nog faktiskt, jag kommer inte ihåg riktigt. Jag vet att jag var på isen och stod där framme.
Glimmenvall hann knappt uppfatta situationen.
– Jag såg bara när Västeråsspelaren sköt och sedan fick vi undan pucken, och sedan tänkte jag inte mer på det. Västeråsspelarna skrek att det var mål men man såg på jumbotronen att den inte var inne så det kändes lugnt, men det blev mål ändå.
Monteringen av målkameror pågår – de är på plats i Lindab Arena – så liknande situationer undviks förhoppningsvis i framtiden.

Bortasegern mot Västerås är en av blott tre trepoängare på bortaplan i höst. Det senaste nederlaget kom i onsdags mot Bofors, då man släppte in matchens enda mål dryga minuten från slutsignalen.
– Det var kanske lite väl passivt i de två första perioderna men vi hade bestämt att vi skulle täta till det lite och inte ge dem så mycket chanser. Anfallsspelet blev bättre i sista då vi borde gjort mål. Det blev som vi tänkt spela, förutom att vi skulle gjort något mål också, säger Daniel och kommenterar lagets nya taktik på bortaplan.
– Vi har tränat lite annorlunda för att kunna variera spelet lite, och vi ska försöka spela säkrare på bortaplan och inte bjuda på för mycket. Det var en helt okej förstamatch med det sättet att spela.
Hemma går det bättre och Rögle har fem raka segrar i hemmaborgen.
– Vi har lika bra självförtroende på bortaplan egentligen, men hemmalagen kliver på och vi har släppt in några tidiga mål i bortamatcherna och det är svårt att vända matcher på bortaplan, säger Daniel som tror att Rögle kommer kliva på mer mot Västerås.
– Det blir nog som vi spelat hemmamatcherna på slutet. Det blir nog lite mer fart än mot Bofors kan jag tänka mig.

Daniel Glimmenvall själv har haft problem med axeln under hösten, en skada som uppkom i just bortamötet mot Västerås.
– Jag fick en smäll på ena axeln som ledde till någon inflammation som suttit i länge. Det var en konstig skada, jag kände inget när jag fick smällen, men sedan blev det värre. Jag fick vila i några matcher och nu håller det sig på samma nivå i alla fall och blir inte sämre, säger Daniel.
Annars tycker han, i sin roll som lagets ålderman på 36 år, att kroppen känns bra. Han sporras också av alla unga spelare i truppen.
– Man får nypa sig själv i armen ibland när man tänker på vilken ålder man har. Men man är bättre grundtränad nu för tiden jämfört med förr, så är man bara hel och frisk så är det inga problem att hänga med, säger Daniel som fortfarande lär sig saker både på och utanför isen.
– Ja, absolut, det är därför jag fortfarande spelar. Jag tycker det är fantastiskt roligt och försöker utveckla vissa saker, det är utmanande.
Daniel Glimmenvall sköt mål i säsongens två första matcher, men har sedan dess gått mållös. En trend han hoppas bryta mot Västerås.
– Jag brukar ligga kring tre eller fyra mål per säsong, något år har det varit lite mer, men förhoppningsvis kan jag utöka det i år. Det har inte blivit något mål på länge så det börjar bli dags att slå till, skrattar Daniel.  
Hur Rögle ställer upp mot Västerås är ännu inte bestämt.

Inför HockeyAllsvenskan

Rögle – Västerås 20 november 16:00 Lindab Arena Notera att… … Rögle har fem raka hemmasegrar … Rögle vann med 3-2 borta mot Västerås tidigare under säsongen … Rögle bara har gjort ett mål på de två senaste matcherna … Västerås har vunnit fyra av åtta bortamatcher i höst

Publicerad 19 November 2010 11:00