BoIS vill förlänga med viktig trio

Men Calle Genberg får lämna

Av
Martin Bergström

FOTBOLL. BoIS jobbar hårt med att förlänga kontrakten med Johan Persson, Alexander Zaim och Thomas Raun. Men samtidigt får Calle Genberg lämna klubben.

Tidigt lyckades BoIS göra klart med Surprise, Fredrik Olsson och Max Mölder om nya kontrakt. När nu BoIS spelat sin sista match för året arbetar man hårt för att göra klart med ytterligare tre spelare.
– Det är Johan Persson, Thomas Raun och Alexander Zaim som har kontrakt som löper ut och vi hoppas kunna göra klart med nya ganska så snart. I alla falla att vi lyckas behålla två av tre spelare, säger sportchefen Mats Aronsson.

Lagkaptenen Linus Malmkvist pratade om vikten att behålla den viktiga stommen från årets lag för att nästa säsong ligga steget före konkurrenterna. Mats Aronsson är på samma linje.
– Det känns viktigt att kunna göra klart med stommen så man vet vad det är man har att jobba med och på vilka platser som man måste fylla på, säger han.
För klubben kollar redan på nya spelare och skannar av marknaden på potentiella nyförvärv. Henrik Larsson vet vad han är på jakt efter.
– Vi tittar mest runt lite nu, men det brukar väl vara att man vill förstärka i varje lagdel, säger Mats Aronsson.

Men det är inte alla som får nytt förtroende i den randiga tröjan. Anfallaren Calle Genbergs kontrakt löper ut, men klubben har valt att inte förlänga.
– Calle har haft maximal otur med skador och det känns som han kommit långt ifrån nu. Om han vill tillbaka så känns det som att han behöver börja om i en annan klubb, säger Mats Aronsson.

Vilka spelare tycker du BoIS ska värva inför nästa säsong? Kommentera nedan...

Publicerad 26 October 2010 12:10