Hemmaplan ska föra Viarp till ponnyfinal

”Finns inget roligare än att tävla i lag”

Av
Martin Bergström

HÄSTSPORT. Ingen lyckad första tävling. Men när sista deltävlingen i ponnyallsvenskan avgörs på hemmaplan hoppas Viarps kör & ridklubb kunna knyta till sig en finalplats.

Jennifer Redinge Rosengren är lagledare för ponnylaget i Viarps kör & ridklubb och tillhelgen är det dags för sista deltävlingen i ponnyallsvenskan. Då avgörs vilka åtta lag som får åka till finalen i Vellinge.
– Vi måste nog vinna på hemmaplan, men gör vi det så har vi en chans att nå finalen. Vi hade lite stolpe ut i förra tävlingen, säger Jennifer Redinge Rosengren.
I första tävlingen i Ödåkra så gick det mindre bra för laget. De hade endast en ryttare som gick runt felfritt, men nu är det nya tag som gäller.
– Nu har vi hemmaplan så vi ska han en chans på seger. Ödåkra vann ju senast när de hade hemmaplan. Vi kan alla hinder här, säger Madeleine Johansson som ska vara med och tävla till helgen.
Men oavsett om det lyckas nå finalplatsen eller inte så kommer ponnylaget vara nöjda.
– Det finns inget roligare än att tävla i lag. Även om man själv kanske har en dålig dag och missar, så har man ju fortfarande chansen om någon annan gör bra ifrån sig, säger Madeleine Johansson.
Hon får medhåll av lagledaren Jennifer Redinge Rosengren som framhåller klubbens laganda.
– Detta är ett jätteroligt lag att vara ledare för. Vi har sagt att vi ska ha kul på våra lagtävlingar och allt annat är en bonus. Vi har en perfekt laganda i laget och vi har träffats lite innan tävlingarna för att bygga på det, säger hon.

De tränar inte tillsammans så mycket annars. Alla har egna individuella program som de utgår från. När nu ponnyallsvenskan avgörs på söndag hoppas de på mycket folk.
– Det är ju det som är det roliga om det kommer folk som hejar på oss, då kommer det gå bättre, säger Jennifer Redinge Rosengren.

Här är lagen som tävlar
Klippan
Båstad
Rydebäck
Åsbo (två lag)
Ödåkra
Källefors
Åstorp
Ängelholm
Landskrona
Kullabygden
Här är Viarps kör & ridklubb
Jonna Kure Lindberg, Pontus Jo
Ida Hallberg, Carrowbawn Avalanche
Therese Schönbeck, Batman
Madeleine Johansson, Mandingo
Emma Hansen, Jollyingo
Joanna Hoffmeister, Tuffing
Viktoria Evaldsson, Temprament 227
Ebba Persson, Jojo
Alice Leiding, Orkidé
Lina Malmqvist, Lissden Sparrow

Foto: Martin Bergström

Foto: Martin Bergström

Foto: Martin Bergström

Foto: Martin Bergström

Foto: Martin Bergström

Foto: Martin Bergström

Publicerad 27 September 2010 10:32

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen