Nu har Rojas fått ett nytt korsband

Lyckad operation för ÄFF-mittfältaren

Av
Linus Ahlin

FOTBOLL. Ängelholms FF:s viktige mittfältsdirigent blev allvarligt knäskadad i somras. Under torsdagen opererades Antonio Rojas som nu ser ljust på framtiden.
– Det var en lyckad operation och jag har fått ett helt nytt korsband. Jag börjar rehabträningen redan på måndag hos en sjukgymnast i Halmstad, säger Antonio glatt.
Det var i hemmamatchen mot AIK i Svenska cupen för drygt två månader sedan som olyckan var framme. Antonio, som aldrig tidigare varit allvarligt skadad, fick finna sig i att se sitt lags matcher från läktaren ett bra tag framöver.
– Det är tråkigt som fan. Jag kan knappt gå och titta på en träning ens eftersom jag är så sugen på att spela. Men nu har jag fått en ordentlig skjuts framåt tack vare operationen. Jag ska se till att sköta min rehabilitering ordentligt.
Antonio har kontrakt med ÄFF över nästa säsong. Han har redan siktet inställt på premiären.
– Jag hoppas att kunna spela då, men först är det sex månaders träning. Det tar tid att komma i form igen efter en sådan här skada, men jag hoppas vara tillbaka så snabbt som möjligt.
ÄFF har som bekant halkat efter i toppen av superettan. Med fem matcher kvar har laget åtta poäng upp till kvalplatsen.
– Men jag vet att Roar (Hansen, tränare) vill komma så högt upp som möjligt. Det är roliga matcher kvar med bland annat Sundsvall och Norrköping på hemmaplan. Grabbarna i laget är motiverade att vinna, säger Antonio.
Fast innan topplagen kommer på besök ska Öster gästa Ängelholms IP. På söndag kämpar smålänningarna för sin existens och ÄFF för att klättra uppåt i tabellen.
Notera att publiken bjuds på fritt inträde till matchen i samband med firandet av ÄFF-dagen.

Matchdags - Superettan

Ängelholms FF - Östers IF Söndag 19 september Kl.17.00 Ängelholms IP

Publicerad 18 September 2010 03:00