Halmstad avslutade säsongen utan glöd

GAIS vann med 3-1 på Örjans vall

FOTBOLL. Halmstad hoppades på en fin avslutning på Örjans vall mot GAIS, men hemmalaget kunde aldrig tända till mot göteborgarna. Det blev förlust med 1-3 i säsongens sista match.
– Vi hade en urladdning i tisdags i Göteborg och samma glöd fanns inte i laget i dag, sa Halmstads tränare Janne Andersson efter matchen.

Endast 2107 personer hade tagit sig till ett kyligt Örjans vall denna söndagskväll och fick, trots en relativt betydelselös match, se en småtrevlig fotboll. Ett hundratal GAIS-supportrar på den ena kortsidan höll värmen matchen igenom och bar fram sitt lag till tre poäng, men segern satt hårt inne. GAIS-tränaren Alexander Axén fick trots spelövertag i den första halvleken se sitt lag gå till pausvila med 1-1. Först nickade Calum Angus in ledningsmålet för GAIS och även Halmstads Johnny Lundberg använde huvudet.
– Det kändes tungt att gå till pausvila med 1-1, vi gjorde en riktigt bra förstahalva, sa Alexander Axén och Halmstads tränare Janne Andersson instämde.
– Vi gör en dålig förstahalva medan den andra är klart godkänd. GAIS hade tre avslut i den andra halvleken och två gick in.
Det var alltså först efter halvtid som GAIS fick utdelning. Målskyttar Wanderson do Carmo och Hallgrimur Jònasson.

Typisk match för den här säsongen
Janne Andersson tyckte dagens match var signifikativ för hela säsongen.
– Denna är lik många andra matcher. Vi vinner inga matcher på poäng så att säga. Motståndarna har ofta kunnat säga att de hade flyt, men jag tror inte att jag har gjort det efter en enda match den här säsongen. Vi har inte haft någon tur, menar han men medger att kvällens resultat var rättvist.

Har ingen Wanderson
Wanderson passade fram till det första och gjorde själv det andra målet. Det gör honom till skytteligavinnare tillsammans med IFK Göteborgs Tobias Hysén, som har lika många mål. En sådan spelare tyckte Janne Andersson sig sakna den här säsongen och ser det som en av anledningarna till att Halmstad avslutar bara tre poäng från kvalplats.
– Hade en spelare som Anselmo varit lika bra som den förra säsongen hade det kanske blivit annorlunda. Det är så små marginaler, tycker Janne Andersson.
– Vi har inte haft någon Wanderson.
Janne Andersson fortsätter i Halmstad även nästa säsong och högst på önskelistan står en centralmittfältare.
– Vi behöver en centralmittfältare, det är hjärtat i laget. Se på Marcus Lantz i Helsingborg, Anders Svensson i Elfsborg och Daniel Andersson i Malmö till exempel.
Halmstad kommer att fortsätta att träna några veckor till innan det blir uppehåll till efter jul.

Resultat – Allsvenskan Halmstad – GAIS 1-3 (1-1) Målen: Halmstad: Lundberg GAIS: Angus, Wanderson, Jònasson Varningar: Halmstad: Kujovic, Raskaj, Zvirgzdauskas GAIS: Ekunde

Publicerad 01 November 2009 19:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen