Adelstam het på transfermarknaden

Anfallaren utesluter inte landslaget

FOTBOLL. Ängelholms FF:s anfallare Mattias Adelstam vann skytteligatiteln i superettan den här säsongen. Nu blickar 27-åringen mot en fortsatt karriär i en högre liga och kanske till och med i det svenska landslaget.

Mattias Adelstam kan se tillbaka på en riktigt bra säsong med 19 mål och trots sin ålder slutar han inte att tro på spel i landslaget.
– Desto bättre lag jag hamnar i och bättre spelare jag får omkring mig desto bättre spelare blir jag. Se på Daniel Nannskog till exempel som gjorde landslagsdebut när han var 31 år. Jag kommer alltid att sträva högt.

Internationellt intresse
Mattias Adelstam kom till Ängelholm från Bunkeflo för två år sedan och är nu redo att ta nästa steg i karriären. Klubbar i allsvenskan och övriga Skandinavien har visat intresse för anfallaren.
– Vi får se vad som händer. Min egen ambition är att spela så högt upp som möjligt. Jag har diskuterat med styrelsen och de har sagt att de är villiga att släppa mig om det dyker upp något intressant, förklarar han och hoppas kunna lämna besked inom en månad.

Betyder jättemycket
Tillsammans med Mjällbys Marcus Ekenberg kröntes Mattias Adelstam som superettans skyttekung. Han gjorde närmare hälften av Ängelholms mål och vet vad detta innebär för fortsättningen som fotbollsspelare.
– För mig personligen betyder det jättemycket. Som forward är det ju ens uppgift att göra mål. När man dessutom har höga drömmar om spel i en bättre liga är så klart målen en bra hjälp på vägen, säger skyttekungen själv.

Publicerad 01 November 2009 05:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen