Lennart Nilsson efter slutsignalen i match 1 000. Foto: Tomas Olsson

Lennart Nilsson efter slutsignalen i match 1 000. Foto: Tomas Olsson

Lennarts 1000:

e match i A-laget

Har varit Askeröds IF troget i alla år

Av
Linus Ahlin

FOTBOLL. Maken till trotjänare får man leta efter. 56-årige Lennart Nilsson gjorde i helgen sin tusende match i Askeröds IF:s A-lag.

Förlusten mot Rydsgård var ingen vanlig match. På bänken satt Lennart Nilsson som därmed nådde upp till den unika gränsen.
– Jag har alltid varit Askeröd trogen och har såklart många starka minnen. När vi gick upp till "Skånetrean" första gången 1985 är nog det starkaste av alla. Att den lilla klubben kunde ta steget upp, det var ett fantastiskt år, säger Lennart Nilsson.

”Suget tillbaka”

När han var tio år drog han den blåa tröjan över huvudet för första gången. Lennart Nilsson har gjort ett antal utflykter under årens lopp – men har alltid kommit tillbaka till klubben i hans hjärta.
– Jag är en person som lägger ner hela mitt liv i ett uppdrag. Under åren har jag gjort ett antal uppehåll och det är nog den största anledningen till att jag fortfarande spelar. Det har inte blivit så monotont och tråkigt utan suget har kommit tillbaka.

Lutar åt sista

Med 1 000 matcher i A-laget och 500 i B-laget på meritlistan börjar Lennart Nilsson att se slutet på sin fotbollskarriär.
– Det är en process för mig, att få vara med om allt som händer i omklädningsrummet och slappna av, säger han.
– Jag har egentligen slutat för många år sedan. Men i år känns det som att det verkligen är allvar.
Askeröd kommer att få kvala upp till division 4. Nog hade ett avancemang varit ett strålande avslut för en veteran av sällan skådat slag.
– Mina egna tankar säger att vi måste gå upp eftersom vi inte har råd att misslyckas. Det känns inte som att spelarna vill härja i division 5 i ett år till.

Publicerad 21 September 2009 13:00