Adelstam:

”Vi väntar på islossningen”

Inneffektiva ÄFF möter serieledande Mjällby

Av
Linus Ahlin

FOTBOLL. Fantasifull fotboll – men läderkulan vill inte in. Ängelholms FF:s problem att utnyttja sina chanser har gjort att laget halkat efter i superettan. Nu siktar man siktar först och främst på att säkra kontraktet.

– Det är det som gäller i första hand. Vi har spelat jättebra fotboll men det är stolpe ut just nu. Sen vet man aldrig, kommer vi in i en vinnartrend kanske vi kan komma ikapp topplagen igen, säger ÄFF:s skyttekung Mattias Adelstam inför söndagens match mot serieledande Mjällby.
– Vi väntar på islossningen och det känns som att den kan komma när som helst. Det viktigaste just nu är att ta en match i sänder och börja med den mot Mjällby.

Frustrerat

Med nio omgångar kvar hade ÄFF kunnat vara betydligt högre upp i tabellen än den åttonde plats laget ligger på idag.
– Klart att det är frustrerande på så sätt. Hade vi vunnit senast (mot Sundsvall) hade vi varit två eller tre poäng efter och nu är det åtta istället. Men vi ska se till att göra så bra som möjligt ifrån oss i de avslutande matcherna.

Inspirerat

Blekingelaget leder serien överlägset och har tolv poäng ner till kvalstrecket. Men motståndet skrämmer inte Adelstam.
– Det känns bara inspirerande och skoj att möta dem. Mjällby har inte spelat så bra i deras senaste matcher och det ska vi dra nytta av. Det är bara att gå in och köra.

Matchdags - Superettan

Ängelholms FF - Mjällby AIF Söndag 30 augusti Kl.17.00 Ängelholms IP

Publicerad 29 August 2009 05:00