Nytänd Högardh har fått fart på grejerna

32-åringen levererar i kvalserien

Av
Linus Ahlin

ISHOCKEY. Det är minst sagt intensiva tider för Röglespelarna. Kvalserien ska avgöras och silly season har dragit igång på allvar. Den rutinerade räven Peter Högardh, som är poängbäst i laget under kvalserien, är dock lugn som en filbunke.

Spekulationerna om stundande övergångar är i full gång trots att det återstår tre matcher av säsongen. Tvillingarna Abbott, Sebastian Karlsson och Daniel Sondell har alla kopplats samman med andra klubbar i elitserien.
– Men det där behöver man inte bry sig om överhuvudtaget. Alla som är i den här branschen vet hur det är. De spelare som ligger och förhandlar får vara fokuserade på det vi gör här och nu. Så professionell måste man vara, säger Peter Högardh.
För "Höggas" del är det solklara bud om framtiden. När han återvände till Rögle inför den här säsongen signerade han ett kontrakt på tre år.
– Jag trivs så fantastiskt bra här och har inte tänkt en tanke på att göra något annat. Det känns riktigt bra att veta att jag ska stanna kvar, säger han.

Förtroende från Gunnar

Ett avgörande mot Västerås?

Rögle behöver tre poäng till för att bli klara för spel i elitserien.

Rögle behöver tre poäng till för att bli klara för spel i elitserien.

Gunnar Persson om Peter Högardh:

– Peter är fruktansvärt spelskicklig och en bra skridskoåkare. Han ska våga styra och ha mycket puck. Han går in och tar ansvar samtidigt som han är rejäl i närkamperna. Det är ingen spelare som kör över någon, men han är där hela tiden. Peter har en nivå till, kommer han inte upp till den nu gör han det definitivt nästa år. ....och inför matchen: - Vi har förberett oss inför den här matchen sedan minuten efter att vi klev av isen på Johanneshov. Vi har jobbat mycket mentalt, det ska vara glädje och vi ska ha glimten i ögat. Jag har mött Västerås många gånger den här säsongen och vet att det är ett spelskickligt lag. Det skiljer inte så mycket på lagen i kvalserien och jag förväntar mig ett Västerås utan press som tycker det är roligt att spela. Det ska vi också tycka. Jürgen Penker är frisk och tillbaka i truppen som i övrigt är densamma som mot AIK. Inför matchen - Kvalserien Rögle - Västerås Torsdag 2/4 kl.19.15 Lindab Arena Hela omgång 8: Leksands IF - AIK Södertälje SK - Växjö Lakers HC Rögle BK - Västerås Tabellen: 1. Rögle 16p 2. Södertälje 15p 3. AIK 10p 4. Leksand 9p 5. Växjö 7p 6. Västerås 6p

Publicerad 01 April 2009 18:15

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen