Sittplats blev ståplats under Rögles träning i Lindab Arena. Foto: Linus Ahlin

Sittplats blev ståplats under Rögles träning i Lindab Arena. Foto: Linus Ahlin

Högljudda Röglefans slöt upp på träning

"Det värmer i hjärtat"

Av
Linus Ahlin

ISHOCKEY. Cirka 150 grönvita fans samlades på Rögles förmiddagsträning för att visa att de stöttar även när det blåser motvind. Spelarna fick en minst sagt positiv överraskning när passet ackompanjerades med skönsång från supportrarna.

Rögle BK har några tunga förluster i bagaget och möter på torsdagen Modo på hemmais. Laget har sex poäng upp till säker mark i tabellen.
Onsdagens träning flyttades från Gripenhallen till Lindab Arena. Anledningen? Ett upprop bland fansen ledde till att 150 personer, varav många tog ledigt från jobbet, slöt upp och sjöng under passet.
- Jätteroligt, det här värmde verkligen i hjärtat, säger lagkaptenen Kenny Jönsson och fortsätter:
- Trots lite turbulens och spekulationer visar AIA verkligen att de är på vår sida och stöttar oss i vått och torrt. Klart att det här ger en energikick. Det här var den bästa träningen på länge.

"Extra energi"

Efter en lång tisdag med resa från Luleå till Ängelholm var det en minst sagt välkommen överraskning. Sånger med texterna "vi tror på er" och "vi älskar Rögle" ekade i hallen.
- Vi har Sveriges bästa fans, så är det bara. De ställer upp på ett fantastiskt sätt och vi ska ge tillbaka i morgon (torsdag). Alla är införstådda om vad matchen mot Modo betyder och det här ger extra energi. Det får gärna vara så här varje träning, säger forwarden Peter Högardh med ett brett leende.
Träningen skulle ha börjat klockan 10.00, då var det massor med folk i Gripenhallen. En och en halv timme senare kom spelarna till slut in på isen - i Lindab Arena.
- Det är viktigt att vi visar att det är för jävla kul med Rögle BK. Fint med den här uppslutningen, 2009 är ett glädjens år, säger en supporter mitt i smeten.

Sebastian Karlsson blickar upp mot läktaren.

Sebastian Karlsson blickar upp mot läktaren.

Sex poäng upp till Modo

Ordföranden Kjell Nilsson strålar med hela ansiktet.
- Spelarna har rest hela dagen igår och kommer hem till det här, det är fantastiskt. Vilken gnista de får i träningen. Hela Ängelholm och nordvästra Skåne vill att Rögle ska bli kvar i elitserien, säger han.
Rögle måste ta tre poäng för att ha en rimlig chans att undvika kvalserien. Med fem matcher kvar är det just Modo som jagas. Rögle har 62 poäng och Örnsköldsvikslaget 68.
- Vi kämpar vidare och alla ska dra åt samma håll, avslutar Kenny Jönsson.

Tränare Peter Johansson ger direktiv inför en övning.

Tränare Peter Johansson ger direktiv inför en övning.

Inför matchen - Elitserien

Rögle - Modo Torsdag kl.19.00 Lindab Arena

Publicerad 18 February 2009 13:45