Bobo Simensen får sparken. Foto: Markus Celander

Bobo Simensen får sparken. Foto: Markus Celander

Redhawks tränarjakt:

Ingen Michael Johansson – Göran Karlström tar över

Av
Linus Ahlin

ISHOCKEY. Malmö Redhawks säsong har varit ett misslyckande så här långt. Med tio poäng upp till playoff-plats till elitserien spekuleras det hej vilt om tränaren Bobo Simensens framtid och eventuella ersättare. Enligt källor till Lokaltidningen är Göran Karlström så gott som klar som ny tränare i Malmö Redhawks.

Ett annat hett namn på marknaden är Michael Johansson som var assisterande tränare i Rögle BK förra säsongen. Han har figurerat i snacket om en ersättare till Simensen, möjligtvis tillsammans med Göran Karlström. Lokaltidningen ringde upp och konfronterade honom med de cirkulerande ryktena.
- Det är smickrande att en klubb som Malmö visar intresse. Det hade varit en jätteutmaning att ta sig an det just nu tuffaste jobbet i Sverige. Men det kommer inte att bli så, inte just nu i alla fall säger han.
Varför inte?
- Jag jobbar som spelaragent i dag och det hade känts fel mot mina klienter och min kollega.
Hur pass mycket kontakt har du haft med Malmö?
- I mitt jobb som spelaragent måste jag ha samma kontakt till Malmö som till alla andra klubbar, säger Michael Johansson.

Läser man mellan raderna är det tydligt att Johansson har fört samtal med Malmö även om han själv är försiktig att uttala sig om det. Nu blev inte Johansson ny tränare i klubben, men Karlström är ett minst sagt glödhett namn.

*Uppdatering: Det blev som Lokaltidningen förutspådde på förmiddagen - nu är det bekräftat att Göran Karlström tar över i Malmös bås. Till sin hjälp har han J20-tränaren Robin Olsson.
Bobo Simensen och Peter Andersson får därmed lämna sina poster.

Publicerad 13 January 2009 12:45