Nu har HIF inlett säsongen 2009

Första träningen avklarad

Av
Linus Ahlin

FOTBOLL. Dags att slänga ut julgranen och ta på sig blåstället. Semestertiden för HIF-spelarna är slut och på onsdagsförmiddagen drog laget igång försäsongsträningen.

Nog såg det lite rostigt ut, men det viktigaste är trots allt att komma igång. Helsingborgs IF har nu inlett en tuff uppbyggnadsperiod inför allsvenskan 2009.
- Jag tycker att vi har en bra grund i truppen, de allra flesta från förra säsongen är ju kvar. Vi har fått in två nya spelare och jag hoppas att det ska bli ett par till innan vi är färdiga. Det ser bra ut, säger HIF-tränaren Bosse Nilsson.
Tre spelare saknades på premiärträningen: Henrik Larsson har fortfarande inte har tagit något beslut om kommande säsong, Isaac Chansa (skulle ha landat på tisdagskvällen) samt René Makondele. Den sistnämnda ansluter till truppen under torsdagen.

Nytt i laget

Båda nyförvärven, Marcus Holgersson (Ängelholm) och Erik Sundin (Trelleborg) fanns dock med på det lätta passet. Bosse Nilsson kommenterar sina värvningar så här:
- Marcus har gjort riktigt bra ifrån sig med Ängelholm och etablerat sig på en god nivå i superettan. Det är en bra spelare att få in i vårt gäng. Han kan spela på lite olika positioner men jag ser honom främst som en backlinjespelare.
- Erik är en offensiv spelare som kommer att ge oss styrka i truppen. Han är rapp, kvick och stark.

"Lika villkor"

På träningspasset deltog tre målvakter. Oscar Berglund ska som bekant träna med danska Viborg inom en snar framtid och Daniel Andersson är en minst sagt erfaren burväktare.
Pär Hansson, 22 år, har varit utlånad till Ängelholm de senaste säsongerna. Nu ska han ta ett steg upp i seriesystemet och representera HIF fullt ut.
- Spelarna i truppen "börjar om" på lika villkor. Det finns inget som säger att Pär inte ska kunna vara med och tävla om platsen som förstemålvakt. Han har varit en bidragande orsak till att det har gått så bra för Ängelholm och har erfarenheter från U21-landslaget. Det är en ny säsong med nya förutsättningar, förkunnar Bosse Nilsson.

Så här var premiärträningen – övning för övning:

- Teknikcirklar
- Lätt joggning följt av gymnastik
- Stretching
- Löpningar från kortsida till kortsida med mer gymnastik och en del kortare ryck.
- Kvadraten
- Tvålagsspel på halva plan, så kallat "Ball possession". Målvakterna körde lätt vid sidan om.
- Fortsatt spel, nu på mindre yta och med tre lag varav ett agerade vägg på sidorna.
- Stretching och lek med bollen.

Mer HIF-läsning:
Intervjuer med Erik Sundin och Marcus Holgersson kan du läsa genom att trycka på länkarna överst i denna artikel. Där finns även en enkät där fyra spelare i HIF svarar på hur de har spenderat sin semester.

null

Publicerad 07 January 2009 16:45

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen