”Vi tävlar så in i helsike”

Av
Linus Ahlin

FOTBOLL. Ängelholms FF gick från nederlagstippade nykomlingar till ett fruktat topplag i superettan. Tränaren Roar Hansen summerar och berättar varför tabellfemman ÄFF blev säsongens succélag.


- Vi tävlar så in i helsike och vill alltid vinna. Det är ungt lag med mycket karaktär och konkurrensen i truppen har varit bra. Det är den starka gruppen som har varit den viktigaste förutsättningen, säger Hansen.
ÄFF:s säsong har gett eko inom svensk fotboll. Hyllningarna har haglat från andra lags tränare, spelare och även supportrar.
- Vårt egna spel har tillfört superettan mycket glädje och bra fotboll. Jag tror att ÄFF uppfattas som ett lag som är roligt att titta på, säger Hansen.

”Inte bli lata”

Det är fler lag som har gjort samma fina prestation som ÄFF under de senaste säsongerna. Limhamn/Bunkeflo gjorde en kanonsäsong när de tog steget upp från "ettan" för att sedan hamna betydligt längre ner i tabellen åren därpå.
Hansen har klart för sig hur ÄFF ska undvika ett sådant scenario.
- Först och främst måste vi behålla stommen i laget. Om vi tappar några spelare måste vi ersätta dem med spelare som är ännu bättre. Sedan måste vi fortsätta att utveckla vårt spel, inte ta någonting för givet och framförallt inte bli lata.

Satsar stort

ÄFF:s ledning har redan stuckit ut hakan och sagt att klubben ska vara redo för allsvenskan om tre år.
- Det är bra att man vågar spänna bågen och satsa. Men för att klara den målsättningen måste klubben dra in mer pengar. Spelarna måste ha bättre kontrakt för att kunna träna tidigare och få mer tid till att vila, säger Hansen.
ÄFF har nu träningsuppehåll under hela november. En välförtjänt vila för laget som gjorde stort avtryck i sin comeback i svensk fotbolls finrum.

Roar listar årets...

… bästa match: "2-0-vinsten mot Mjällby, den var tung. Där förstod vi hur bra vi var och jag var riktigt nöjd." … sämsta match: "Matcherna mot Falkenberg var inte bra över huvud taget. Vi gjorde tre bedrövliga halvlekar mot dem, båda hemma och andra på bortaplan." … mål: "Emil Salomonssons borta mot Örgryte var ett fantastiskt mål. Han tryckte upp en halvvolley i krysset från höger innerposition. Det kan gå på ”Eurogoals” hela året." … positiva överraskningar "Jonas Nilsson har spelat ett fantastiskt mittbacksspel och har tagit ett jättekliv i utvecklingen. Sedan är det en solskenshistoria om David Bennhage som har gått så pass mycket framåt, speciellt under hösten. Killen var ju målvakt för några säsonger sedan."

Publicerad 01 November 2008 10:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen