All statistik inför Djurgården borta

RBK har mött alla lag i elitserien en gång – dags att kolla in statistiken

Av
Av: Linus Ahlin

INFÖR MATCHEN. Efter de elva första omgångarna ligger överraskningslaget Rögle BK på femte plats i tabellen. Laget har mätt sina krafter med samtliga lag och det passar med en statistisk uppdatering. Nedan följer en smaskig sifferuppdatering om det grönvita laget inför torsdagens match mot Djurgården.

Poängligan

Flest pinnar har den rutinerade räven Jacob "Jacke" Johansson samlat på sig hittills. Han har gjort fyra mål och sju assist. Tvåa är Cam Abbot följd av Kenny Jönsson på nio respektive åtta poäng. Christopher Liljewall har föga förväntat bäst snitt med sina två mål och tre assist på fyra matcher. Christofer Löfberg är den enda spelaren med mycket istid som inte har noterats för någon pinne ännu.
Johannes Salomonsson och Mario Kempe har mäktat med en var.

Mest utvisad…

… är hör och häpna inte Mikael Gath. Han ligger bara trea med 16 utvisningsminuter. Gath har både Jacob Johansson (29) och Andreé Persson (31) framför sig. Det finns alltså något att bita i för "Gatten". Vilka är snällast i laget så här långt då? Varken slitvargen Mathias Tjärnqvist, Peter Högardh eller Tommy Enström har suttit på botbänken en enda gång.

Målvakterna

Innan Christopher Nilhstorp blev skadad hade han en räddningsprocent på 92,05. Hans ersättare och kollega, Jere Myllyniemi, har spelat upp sig. Nu ligger han på fullt respektabla 90,48 procent med målvakter som Karol Krizan, Stefan Liv och Daniel Henriksson bakom sig.
Bäst i elitserien? Skellefteås Nicklas Dahlberg med 95,56.

Tekare och plus/minus

Chris Abbot ligger totalt åtta i elitserien och vinner 57.14 procent av sina tekningar. Du ska undvika att teka mot Frölundas Andreas Karlsson som vinner 65.56 procent! Bäst plus/minus statistik i Rögle har den kommande landslagsmannen (?) Daniel Sondell. Han har varit inne på 15 mål framåt och nio bakåt. Det placerar honom på en sjunde plats totalt i serien.

Snabb lagstatistik

Rögle har gjort mål på 11.45 procent av sina skott, med det är man trea totalt. Publiksnittet i Lindab Arena 4 763 personer, bara Luleå och Södertälje är sämre. Till slut ska det sägas att de grönvita ligger nia i boxplay-ligan och har det näst sämsta power play-spelet. Det behöver med andra bli bättre.

Matchdags - Elitserien

Djurgården - Rögle Torsdag 19.00 Hovet. Stockholm

Publicerad 15 October 2008 21:45