"Gåfotboll och alibispel"

Kvastarna efter Halmstads 2-0-seger över Norrköping

Av
Av: Kvastarna genom Lars-Åke Englund

Bollklubbens bergochdalbanespel fortsätter. De inledande 20 minuterna mot Norrköping var tveklöst de sämsta 20 minuterna som spelats av HBK i år. I 20 minuter var det lätt att hålla sig för skratt och tankarna kretsade mest runt vart spelet hade tagit vägen, var viljan fanns, varför varje pass gick till en vittröja. Det enda som förhindrade en kalasförlust var helt enkelt att Jingblads mannar var för tama, för uddlösa och för dåliga.
Och när Halmstad väl lyckades med två passningar i rad till rätt adress slutade det med en första chans och ett första mål. Och föga förvånande var det Anselmo som nådde fram med en lång tå. För när det gäller att skapa minimalt och synas än mindre är Selmo mästare på att ändå lyckas toffla in en balja.

Görlitz gjorde jobbet

Strax efter målet fick Norrköpings Ibrakovic syna sitt första gula kort, och inte långt därefter fick han titta på det en andra gång och befriades därmed från resterna av den glädjefattiga tillställning som Örjans vall bjöd på. När Michael Görlitz sedan ökade på ledningen efter ett lysande pass från Ante var saken biff, och där efter 36 minuter, skulle domaren ha gjort alla en tjänst genom att blåsa av tillställningen. För resten av tiden handlade det om gåfotboll och alibispelande med förhoppningar om att någon annan skulle göra jobbet. Och jobbet gjordes främst av Görlitz på högerkanten som gång på gång kom till avslut, även om bollarna spreds på väl stor yta.
Dock är det bättre så än de ständiga försöken till instick mot straffpunkten som inte ofta resulterat i något annat än målvaktens boll.

"Svänga sina lurviga i en wienervals"

Matchens näst bästa skott kom från Gus direkt på frispark, även om det inte var i klass med Antes halvvolley. Dock lyckades Norrköpings Bakiu båda gångerna sträcka ut och tippa bollen utanför. De chanser som Peking skapade saknade udd och Bahne fick ofta bollarna rakt på sig eller fick se dem passera på betryggande avstånd på rätt sidor om stolpar och ribba.
På klackplats på västra var det ovanligt gott om plats, och den som velat svänga sina lurviga i en wienervals skulle utan problem kunnat göra så.
Kanske hade i så fall underhållningsvärdet gått upp och gett något att titta på värt entréavgiften.

Publicerad 01 September 2008 12:15

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen