Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Så blir forskning begriplig

Forskafredag på Kreativum den 28 september
Tävlingen, som är en av nio deltävlingar, hålls på Kreativum i Carlshamn och vinnaren går sedan vidare till en nationell final i Stockholm den 4 december.


Forskare från BTH

I deltävlingen på Kreativum tävlar fyra forskare från Blekinge Tekniska Högskola. Amanda Hellström forskar om äldres sömn och sätt att förbättra sömnen utan att använda läkemedel. Martin Boldt, Blekinge Tekniska Högskola, forskar på IT-säkerhet samt analysmetoder avseende seriebrott Lina Nilsson forskar om implementering av Informations – och kommunikationsteknologi (IKT) i varje dags arbete i en hälso- och sjukvårdskontext, i relation till personalens interaktion, organisation, team och organisationskultur Evenemanget pågår mellan 17.30 och 19 och är öppet för allmänheten. Deltagare nummer fyra är Tobias C Larsson. Forskar Grand Prix är en del i den vetenskapliga högtiden ForskarFredag som arrangeras på 28 orter i Sverige den 28 september.


Träffa forskare

Allmänhet och skolelever bjuds in för att träffa forskare och prova på forskning i olika former. I Carlshamn sker det i form av ett samarbete mellan Kreativum och BTH.


Publicerad: 12. september 2012 12:00
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter
från Lokaltidningen

Startsidan just nu