Edwin Hedberg kommer spela resten av säsongen för Rögle.
Edwin Hedberg kommer spela resten av säsongen för Rögle.
Bildbyrån
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Rögle värvar Tre Kronor-forward

Hoppas få honom spelklar till helgens matcher


ISHOCKEY. Rögle BK har gjort klart med 23-årige forwarden Edwin Hedberg från KHL-laget Medvescak Zagreb. Nu inleds en kamp mot klockan för att få Edwin, som debuterade i Tre Kronor förra säsongen, klar till fredagens hemmamatch mot HV71.

– Det här har gått väldigt snabbt. Målet är att Edwin är på plats till fredagens matchvärmning och att han hinner bli spelklar till helgens dubbelmöte mot HV71, säger Rögles sportchef Anders ”Masken” Carlsson.

Den förre Modo-talangen har i snart tre säsonger spelat i det kroatiska KHL-laget Medvescak Zagreb. Nu vänder han hem till Sverige igen och kommer att avsluta säsongen i Rögles dress.

– Jag har följt Edwin ända sedan hans tid som junior i Modo. Det är en spännande spelare och jag är mycket glad över att vi lyckats få honom till Rögle, säger ”Masken”.

Edwin beskrivs som en snabb och explosiv anfallare som även jobbar hårt i båda riktningarna. Han har en tuff spelstil och är oöm. Åren i KHL har gett honom värdefull erfarenhet av internationell ishockey.

Edwin började spela ishockey i Östersund och flyttade som junior till Örnsköldsvik och fortsatte i Modo. Där debuterade han i SHL som junior säsongen 2012-13 och spelade sen en hel SHL-säsong för Modo innan han flyttade vidare till KHL och Medvescak Zagreb.

Efter förra säsongen blev Edwin uttagen i Tre Kronor för första gången och fick göra debut under VM-förberedelserna. Bland annat spelade han landskampen mot Schweiz i Lindab Arena.

Efter snart tre säsonger i Zagreb återvänder han nu hem till SHL trots att han poängmässigt är på väg mot sin bästa säsong i den ryska ligan.

– Han kommer att tillföra viktiga ingredienser som fart, attityd och spets till vårt lag, säger Rögles sportchef Anders ”Masken” Carlsson.

 

LÄS MER: Rögle värvar Tre Kronor-meriterad forward från KHL

Publicerad av Christoffer Ekmark på Skånesport.se


Publicerad: 12. januari 2017 10:00
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter
från Lokaltidningen

Startsidan just nu