"Vi har inte gått ut med något detaljerat signalement eftersom det kan färga potentiella vittnen", säger Nils Norling. Foto. Mostphotos.com/Arkivbild
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Polisen: Därför går vi inte ut med signalement

Ännu en person släpad efter bil i Lund


LUND/MALMÖ. Polisen har fått in ännu en anmälan där en person uppges ha blivit fasthållen och släpad efter en bil. Fallet är det fjärde på en vecka. Flera personer har hört av sig till polisen och ställer sig kritiska till att man inte vill gå ut med några uppgifter om signalement.

– Vi har inte gått ut med något detaljerat signalement eftersom det kan färga potentiella vittnen och deras uppgifter till oss. Vi vill att vittnen helt förutsättningslöst ska höra av sig till oss med deras observationer. Om det i media står att Polisen tror att bilen såg ut på ett visst sätt och att personerna i den såg ut på ett visst sätt så kan det få effekten att vittnen inte hör av sig eftersom deras minnesbild kanske skiljer sig från uppgifterna i media, förklarar polisens presstalesperson Nils Norling. 

Den senaste veckan har flera personer i Lund och Malmö råkat ut för en mycket otäck form av misshandel. Offren blir stannade av två personer i en bil som frågar efter vägen. Personen i passagerarsätet greppar de tag i offret som släpas efter bilen. Nu har polisen fått in ytterligare en anmälan.

Det rör sig om en 19-årig man som kom gående i korsningen mellan Svanegatan och Grönegatan i Lund när en bil körde upp jämsides. Personerna i bilen frågade efter en vägbeskrivning, sedan tog bilpassageraren tag i 19-åringens arm medan bilen började köra. Händelsen inträffade natten till tisdagen men anmäldes först på fredagen.

Fallet är det fjärde på en vecka där tillvägagångssättet är identiskt. Under tisdagsdygnet släpades två personer efter en bil på Sölvegatan i Lund.

På onsdagsmorgonen utsattes en man för samma typ av misshandel på Carl Gustavs väg i Malmö.

Samma gärningsmän tros ligga bakom de fyra händelserna. Polisen har dock valt att inte gå ut med några uppgifter om signalement, vilket många ställer sig kritiska till.

– Allmänheten har via media uppmärksammats på att det skett fyra mer eller mindre identiska incidenter, och vi har också beskrivit händelseförloppen vid varje händelse. Det är den information vi i nuläget valt att gå ut med för att inte äventyra de fortsatta utredningarna, säger Nils Norling.

LÄS MER: Bilist frågar om vägen – släpar offret efter bilen


Publicerad: 11. augusti 2017 12:19
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter
från Lokaltidningen

Startsidan just nu