Brevskrivaren kritiserar att de anställda på Visit Trelleborg flätade håret på varandra under arbetstid.

Brevskrivaren kritiserar att de anställda på Visit Trelleborg flätade håret på varandra under arbetstid. Foto: Stock Adobe

Dyr konsult anlitad efter anklagelser om hårflätning på arbetstid

Visit Trelleborg granskas av extern konsult

TRELLEBORG.

Kommunen fick in ett brev där de anställda i Visit Trelleborg bland annat anklagas för att äta glass och ha flätat varandras hår under arbetstid. Brevet har lett till att kommunledningen har hyrt in en extern konsult som ska granska bolaget för mellan 300 000 och 900 000 kronor.

I brevet, som Trelleborgs Allehanda var först att rapportera om, anklagas de anställda turisttjänstemännen på Visit Trelleborg bland annat för att fläta varandras hår på arbetstid och för att arbetstiden ägnas åt att "äta glass och gå motionsrundor på stan". Det riktas också kritik mot hur det betalas hyra för lokaler som enligt brevskrivaren fylls med "kataloger om Lappland och Bohuslän som Trelleborgs kommun inte har ett dugg med att göra".

Nu har den externa konsultfirman KPMG fått i uppdrag att granska Visit Trelleborg. Kostnad blir mellan cirka 300 000 och 900 000 kronor, beroende på hur lång tid det tar för konsulterna att granska bolaget.

– Brevet är inte den enda anledningen, men den utlösande faktorn. Det har gjorts mindre utredningar i bolaget under de senaste fem åren. Vi har varit inne och petat och flyttat på ansvarsområden fram och tillbaka, som till exempel näringslivsfrågorna. Det är bättre att det görs en grundlig utredning en gång för alla, säger Charlotte Rosenlund Sjövall, stabschef Trelleborgs kommun.

Enligt Charlotte Rosenlund Sjövall finns det inga misstankar om att någon enskild person har misskött sitt uppdrag och det är inte heller något som kommer att granskas.

– Det är bolagets struktur som ska granskas. Vilket uppdrag bolaget ska ha och vilken styrning det behöver för att genomföra det på bästa sätt, säger Charlotte Rosenlund Sjövall.

Publicerad 24 August 2019 00:00