Stefan och Christina Andersson.

Stefan och Christina Andersson. Foto: Privat

Storloppis väntar: "Tror att det kan bli väldigt lyckat"

Cirka 80 hushåll säljer direkt från tomten

BARA.

I helgen är det dags för den stora loppisen i Bara. Stefan och Christina Andersson samordnar en loppisrunda där hushåll i Bara får möjlighet att rensa förråden och kränga begagnade prylar direkt från garageuppfarten.

Av
Emma Brännman

– Vi fick idén från några bekanta som hade gjort en liknande grej i sin lilla by uppe i Halland. Konceptet är på intet sätt nytt, men vi tycker att det är en smart idé. Vid den här tiden på året passar många på att röja i förråd och garage och de flesta av oss har fullt användbara saker liggande som någon annan kan ha nytta av. Alla som säljer gör det från sin egen tomt, säger Stefan Andersson.

Alla som anmäler sig som säljare blir uppsatta på en karta över Bara så att alla lätt kan få en överblick. Intresset är stort och omrking 80 hushåll har anmält sig. Anmälan går att göra till och med den 22 augusti, exempelvis via Facebookevenemanget ”Bara Loppisrunda 2019”.

– Vi håller på att gå igenom garaget hemma och kommer själva ha mycket att sälja. Troligtvis kommer vi även att skänka bort en del. Jag tror att det kan bli väldigt lyckat och i så fall är jag övertygad om att loppisen kommer återkomma nästa år, säger Stefan Andersson.

Loppisen pågår den 24–25 augusti klockan 10–15.

Publicerad 22 August 2019 00:00