Ann Thelander, ordförande i Sandåkra ridklubb.

Ann Thelander, ordförande i Sandåkra ridklubb. Foto: Privat

Nytt försök att rädda ridskolan: "Nedläggningen påverkar många barn och unga"

Bjuder in politiker och medlemmar till stormöte

SANDÅKRA.

I juni gick Sandåkra ridklubb ut med beskedet att ridskoleverksamheten läggs ner till följd av för dålig ekonomi. Nu gör klubben ett nytt försök att väcka politikernas intresse för att återuppta ridskolan.

Av
Emma Brännman

I början av sommaren tvingades Sandåkra ridklubb fatta beslutet att lägga ner sin ridskoleverksamhet. Den ekonomiska situationen hade blivit ohållbar och det berodde till stor del på kraftigt höjda foderkostnader efter förra sommarens omfattande torka.

– Fick vi tag i foder till ett rimligt pris så var det så dåligt att det gjorde hästarna sjuka, berättar Ann Thelander som är ordförande i Sandåkra ridklubb.

Under sommaren har ridklubben sålt de flesta hästarna och kommer under hösten jobba med att återhämta sig ekonomiskt. Vissa lektioner fortsätter för ryttare med egna hästar.

Föreningen har bett om ekonomisk hjälp av kommunen för att kunna behålla verksamheten, men utan resultat. Nu bjuder de in alla sina medlemmar, fler än 150 stycken, samt politiker från alla partier i fullmäktige till ett möte i mitten av september.

– Syftet med mötet är att medlemmarna ska få framföra sina synpunkter till politikerna. Jag hoppas att de tar till sig av det som sägs och att vi får stöd. Nu hyr vi en privat anläggning, kanske kan vi få hjälp med den biten? Min förhoppning är att vi ska kunna fortsätta ha kvar klubben och att ridskolan kommer tillbaka. Nedläggningen påverkar många barn och unga, framförallt tjejer, som är väldigt ledsna, säger Ann Thelander.

Publicerad 22 August 2019 11:50