Känner du igen gosedjuret?

Känner du igen gosedjuret? Foto: Polisen

Familj försvunnen efter skogspromenad – gosedjur enda spåret

Polisens hundpatruller var ute och sökte

VÅXTORP.

Under tisdagen sökte polisen med två hundar efter en familj som ska ha gått in i skogen utanför Våxtorp i skymningen nästan två veckor tidigare. Familjen sågs aldrig återvända men ett gosedjur som ett av barnen hade har hittats.

Av
Felix Alnemark

Polisen gick ut med en efterlysning efter familjen på Facebook under tisdagen efter att en orolig kvinna larmat polisen. Familjen ska ha sett gå in i skogen redan för tolv dagar sedan men aldrig setts återvända.

Efter händelsen har det varit svårt att få information om händelsen från Polisen trots efterlysningen. Varken presstalespersoner i region Väst eller stationsbefälet i Halmstad vet någonting.

– Det finns ingen anmälan. Vi har varit ute och sökt i terrängen men inte fått några spår. Kvinnan har tyckt att det är sent att gå ut i skogen nr det börjar bli mörkt. Flera dagar senare har hon sett grannar ha med sig det här gosedjuret som familjen hade. Det är svårjobbat. Vi har ingenting att gå på. Dessutom har det gått väldigt lång tid, säger Jenny Jerrhage, förundersökningsledare på Polisen i Laholm, som har viss insyn i ärendet.

Bedömde ni det här som skarpt?

– Jag vet inte. Hade vi gjort det så hade vi nog skrivit en anmälan. Jag antar att vi ändå gjorde en check. Ibland är det så att våra hundpatruller inte har något skarpt uppdrag och då kan vi lika gärna testa. Det är våra administratörer som gjort Facebookinlägget, säger Jenny Jerrhage.

Vet du mer om händelsen? Känner du igen gosedjuret som familjen ska ha tappat? Hör av dig på felix.alnemark@lokaltidningen.se

Publicerad 21 August 2019 00:00