SM i råttagility avgörs hemma hos Désirée Lennklo som bor utanför Höör.

SM i råttagility avgörs hemma hos Désirée Lennklo som bor utanför Höör. Arkivfoto: Anja Degerholm

Råttinvasion när SM i agility ska avgöras: "De är snabba"

Boka in lördagen den 31 augusti

HÖÖR.

Lördagen den 31 augusti bjuder Svenska Råttsällskapet in till agilityspecial, SM i råttagility, på Ullstorps gård 402 utanför Höör. Såväl medlemmar som icke medlemmar är välkomna.

Av
Anja Degerholm

Under dagen bjuds det på flera roliga aktiviteter som agility, labyrinttävling och prova på-bedömningar med rosettvinster. För deltagare är det incheckning med råttor klockan 8.30–9.30. Klockan 10 startar bedömningen och då är också besökare välkomna.

Endast medlemmar i Svenska Råttsällskapet får anmäla sina råttor och dessa ska vara registrerade i föreningen. Mer information finns på hemsidan svenskarattsallskapet.se.

Råttagility blev en officiell tävlingsgren runt år 2000 och har växt i popularitet sedan dess. På senare år har det även anordnats agility för andra smådjur.

När Lokaltidningen för snart två år sedan intervjuade Désirée Lennklo, ordförande i Sydsveriges smådjursvänner (SSV) som också är värd för tävlingen, förklarade hon varför råttor lämpar sig så väl för agility:

– Det passar deras ego. De är snabba, gillar utmaningar och att lyckas med en uppgift. Agility är ett bra sätt att aktivera sitt djur, det är relationsbildande – och det är väldigt roligt.

Publicerad 19 August 2019 13:18