Bild från när Hermann Meienhofer gjorde en liknande resa 2012. Här besökte han Kullabyggden.

Bild från när Hermann Meienhofer gjorde en liknande resa 2012. Här besökte han Kullabyggden. Foto: Diana Celik

Hermann, 83, ska åka Skåne runt – med elrullstol

"Vill bevisa för mig själv att jag kan"

VITTSJÖ.

För att bevisa för sig själv att han kan och för att inspirera andra ger sig nu Hermann Meienhofer, 83, ut på en resa Skåne runt – med elrullstol. Resan kommer bli omkring 30 mil lång.

Av
Ida Asplund Ådahl

Han startade sin resa på onsdagen hemma i Vittsjö. Med elrullstolen åkte han en fyra och en halv timme och sju mil lång resa till Höör. Sedan blev det en tur hem med färdtjänst.

– Jag är lårbensamputerad och det är svårt att hitta boenden det det blir möjligt att övernatta, säger Hermann Meienhofer.

På torsdagen när Lokaltidningen ringer upp är han på tåget på väg till Höör varifrån han ska köra med elrullstol Ystad, dagen efter blir det sträckan Ystad-Simrishamn.

– Jag tycker det går bra, jag åker på alla typer av vägar förutom motorvägar så klart. Jag tycker om att se mig omkring.

Till helgen blir det paus i resandet men i nästa vecka fortsätter han med Simrishamn-Åhus, Åhus-Lönnsboda och slutligen Lönnsboda-Vittsjö. Allt som allt blir det ungefär 30 mils resande med elrullstolen som bland annat är utrustad med GPS för att hitta bra rutter.

2012 gjorde han en Skåne runt-resa med en veteranpermobil. Och framöver planerar han att åka Öland runt.

– Jag gör det här för att jag vill bevisa för mig själv att jag kan. Jag vill inspirera andra att våga ge sig ut på något sådant här, säger Hermann Meienhofer.

Publicerad 11 July 2019 10:10