Sandåkra ridklubb tvingas lägga ner verksamheten. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Sandåkra ridklubb tvingas lägga ner verksamheten. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Julia Shepeleva/Adobe Stock

Föräldrar vädjar om hjälp att rädda ridskolan

"Många barn, speciellt flickor, ägnar sina liv åt detta"

SKURUP.

Föräldrar till barn på Sandåkra ridklubb ber nu politikerna om hjälp för att hindra ridskolan från nedläggning.

Av
Emma Brännman

I ett brev till Skurups politiker ber en mamma politikerna om en hjälpande hand för att Sandåkra ridklubb ska få vara kvar. Klubben meddelade nyligen att man tvingas lägga ner ridskoleverksamheten redan i höst, till följd av skenande priser på djurfoder. Föreningen har sökt ekonomiskt stöd av Skurups kommun men inte fått gehör.

Mamman skriver i sitt brev att hennes dotter är ett av många barn som blir lidande av stängningen. Dottern har särskilda behov och mamman beskriver omsorgen på ridskolan som omätbar.

"Här är många barn, speciellt flickor, som ägnar sina liv åt detta. Många av flickorna känner sig trygga och gemenskapen är underbar. Man lär sig av varandra, man lär sig att ta hänsyn till varandra och umgås med människor man kanske inte vågat prata med utanför klubben. Barnen skapar kontakter och vänner för livet. Våra barn behöver någonstans att vara i stället för att vara en ”börda”för kommunerna för dom är sysslolösa. Vi föräldrar samt barnen på Sandåkra ridklubb ber nu er politiker om en hjälpande hand att rädda vår ridskola", står det i brevet.

Publicerad 24 June 2019 00:00