FOTO: JOHN NORDH / ADOBE STOCK

Torsten fick bilen länsad på en kvart – fortsatta problem med bilinbrott vid köpcenter

Polisen vädjar: Lämna inte värdeföremål i bilen

KÄVLINGE/LÖDDEKÖPINGE. Två bilinbrott har inträffat senaste veckan vid Bauhaus och Center Syd. Gemensamt är att tjuvarna jobbat snabbt, när de drabbade gjort korta besök på köpcentret.

Av
Niklas Michin Aristoy

Senaste veckan har det anmälts två inbrott i bilar vid Center Syd. En av de drabbade är Torsten Smideberg, som var inne på köpcentret i en kvart för att köpa en skjorta. När han kom tillbaka hade tjuvarna krossat en ruta och tagit Torstens arbetsdator.

– Jag är ju medveten om att det sker en del inbrott på parkeringen. Och jag hade gömt undan min dator. Sen är det ju hemskt tråkigt att det händer. Det var mycket folk i omlopp och min bil var parkerad bara 20-30 meter från ingången, säger Torsten Smideberg.

Polisen i Kävlinge uppmanar allmänheten, som tidigare, att vara vaksamma och inte lämna några föremål synliga för tjuvarna.

– Det är ganska korta brottstider. Den senaste tiden har de drabbade bara varit inne 10-15 minuter, men det räcker för att krossa en ruta och stjäla lösa föremål, säger kommunpolis Mikael Rydberg.

Publicerad 17 June 2019 09:52