Genrebild.

Genrebild.

Hund skjuten – gick till attack mot poliser

Kommer omhändertas

SIMRSISHAMN. I samband med att polisen skulle kontrollera en man gick mannens hund till angrepp mot en polis. Polisen blev biten flera gånger och slutligen tvingades man skjuts hunden som då flydde.

Av
André Kvist och Marek Stefaniak

Strax efter klockan 11 på onsdagen skulle polis kontrollera en man på en mindre ort i Smirishamns kommun. Situationen blev hotfull och i samband med detta gick mannens hund till attack mot en av poliserna.

Hunden bet polisen flera gånger och gick sedan till angrepp mot den andra polisen på platsen. Då tvingades polisen skjuta djuret som skadeskjuten flydde från platsen. Hur många skott som avlossats är oklart.

Vid klockan 13 återfann man hunden som har förts iväg i djurambulans. Även den bitna polisen har förts till sjukhus för vård.

– Polisens skador är inte livshotande, hen är på sjukhus och plåstras om. Hunden var på språng i två timmar och tas om hand av djurambulans, mer än så vet jag inte, säger Evelina Olsson vid polisens ledningscentral.

Mannen är gripen misstänkt för hot mot tjänsteman. Enligt polisen kan det tillkomma fler rubriceringar.

Vad var den ursprungliga anledningen till att ni var där?

– Jag vill inte gå in på det närmare, det var en kontroll och vi gör kontroller av olika anledningar. I samband med det blev mannen hotfull och stökig, då gick hundan till angrepp.

Vilken ras det rör sig om vill polisen inte kommentera, de säger att det var "en yngre hund av en större modell".

– Hunden kommer att föras till veterinär och sannolikt omhändertas på grund av sitt aggressiva beteende, säger Evelina Olsson.

Publicerad 12 June 2019 14:35