Mannen misshandlade kvinnan på tåget då hon inte ville sluta prata i telefon.

Mannen misshandlade kvinnan på tåget då hon inte ville sluta prata i telefon. Foto: Mostphotos

Lärare misshandlade mobilpratande kvinna på tåg

Skrek grovt rasistiska och sexistiska tillmälen

HELSINGBORG.

En Köpenhamnsbo döms för misshandel efter att ha slagit en 43-årig Malmökvinna på ett tåg. Enligt vittnen pratade kvinnan i vanlig samtalston. Mannen försökte jobba på tåget men kunde inte koncentrera sig.

Av
Felix Alnemark

Den 50-årige mannen hade gjort en dagstur till Göteborg och var påväg hem till Köpenhamn när han slagit sig ner i ett av de yttersta tågsätena i en fyrsätesgrupp. Kvinnan satt vid fönstret och pratade i telefon. Det upprörde mannen som jobbar som lärare och försökte arbeta på tåget.

Efter ett tag sa 50-åringen att kvinnan skulle gå ut och "prata sin spanska diarré. Mannen fortsatte uttrycka sig både rasistiskt och sexistiskt mot kvinnan. Kvinnan vände sig mot fönstret och fortsatte prata. Mannen drog då av hennes hörlurar så att de gick sönder och telefonen hamnade på golvet. Kvinnan blev arg och frågade vad han höll på med.

Då slog mannen kvinnan hårt med öppen näve i ansiktet. Kvinnan blev mycket chockad och ledsen. Det gjorde ont och det ringde i örat. Mannen fortsatte att skrika rasistiska och sexistiska saker till kvinnan. Ett stort antal vittnen följde hela händelseförloppet.

Mannen greps senare av polis på Helsingborgs centralstation. Mannen har nu dömts till 70 dagsböter på 390 kronor. Tingsrätten har tagit i beaktande att 50-åringens psykiska mående och medicinering påverkat hans förmåga att kontrollera sitt handlade.

Att det tagit lång tid sedan händelsen i september 2017 påverkar också straffet. 50-åringen ska betala totalt 5 600 kronor i skadestånd till kvinnan.

Publicerad 25 May 2019 00:00