En ny linje till en ny flygplats drar igång i vinter.

En ny linje till en ny flygplats drar igång i vinter. Foto: Pressbild

Snart kan du ta dig snabbare till vinterparadiset

Till vintern går det att resa till nybyggd flygplats i Sälenfjällen

ÄNGELHOLM/MALMÖ.

I vinter adderas en ny destination från Ängelholm-Helsingborg airport och Malmö Airport. Flygbolaget Bra kommer att flyga direkt till landets nyaste flygplats i Sälenfjällen, Scandinavian Mountains airport.

Av
Martin Wingren

– Att vara först ut som flygbolag till en helt ny och unik flygplats som den i Sälen Trysil blir verkligen spännande och jag hoppas många kommer att se fördelarna med att flyga klimatkompenserat direkt till skidbacken framför timmar i bil, säger Ulrika Matsgård, kommersiell chef för flygbolaget, i ett pressmeddelande.

Sälen nås från Skåne på 1 timme och 20 minuter och det blir avgångar på torsdagar och söndagar med första avresa den 22 december. Flygbolaget startar samtidigt direktlinjer till den nya flygplatsen från Stockholm Bromma, Göteborg, Malmö och Växjö.

Scandinavian Mountains Airport, en flygplats som just nu byggs och som kommer att ha kapacitet för fyra flighter samtidigt, öppnar i december 2019. Flygplatsen byggs där tidigare Sälens flygplats låg, på Mobergskölen i närheten av Rörbäcksnäs i Sälenfjällen på gränsen till Norge. I området finns fyra skidorter med mer än 250 skidbackar, hotell, lägenheter och stugor. Från flygplatsen ser man såväl det norska Trysilfjället, som de svenska Sälenfjällen. Flygplatsen har startats och ägs av det lokala näringslivet.

Visionsbild för den nya flygplatsen Scandinavian Mountains airport.

Visionsbild för den nya flygplatsen Scandinavian Mountains airport. Illustration: Press

Publicerad 22 May 2019 11:52