Hundägarnas dispyt slutade med att båda dömdes av tingsrätten.

Hundägarnas dispyt slutade med att båda dömdes av tingsrätten. Foto: Adobe Stock

Hundägare slog stav i ansiktet på annan husse – som svarade med spottloska

Nu döms båda av tingsrätten

ÖRKELLJUNGA.

Två hundägare som tidigare skällt på varandra möttes då båda var ute på promenad. Det hela slutade med ett bråk där båda nu döms.

En man i 20-årsåldern hade varit ute på promenad med sin hund då han mötte en man i 70-årsåldern som hade sin hund lösspringande.

Parterna har tidigare haft en konflikt kring i frågan. Den yngre mannen konfronterade nu den äldre om den lösspringande hunden. Enligt den yngre höll han en normal samtalston men fick höra nedsättande saker om sig själv och sin familj. Den äldre hundägaren berättar i rätten att 20-åringen spottade på honom ett flertal gånger.

Den äldre mannen tog då sin gångstav och svingade ett golfslag med vänsterhanden som träffade den yngre mannen nära ögat. Han svarade med att knuffa den äldre mannen till marken.

Den yngre mannen gick hem och inspekterade sin skada men gick till sin antagonists bostad tillsammans med sin far. Där fortsatte tjafset vilket gjorde den yngre hundägaren så upprörd att han spottade den äldre mannen i ansiktet.

Nu dömer tingsrätten mannen i 70-årsåldern till dagsböter för ringa misshandel. Den yngre åtalade döms i sin tur till dagsböter för ofredande. Båda männens krav på skadestånd uteblir efter domen.

Publicerad 22 May 2019 00:00