Brottsplatsen på Norra Kyrkogatan där en 24-årig man misshandlades.

Brottsplatsen på Norra Kyrkogatan där en 24-årig man misshandlades. Foto: Polisen

Polis såg springande män – hittade grovt misshandlad man

Tre män väntade utanför krogen för att ge sig på 24-årig man

HELSINGBORG.

En polispatrull som arbetade i krogmiljö såg flera män springa på Mariagatan och bestämde sig för att följa efter. På Norra kyrkogatan hittades en skadad 24-årig man. Två män dömdes i hovrätten för att ha slagit och sparkat brottsoffret trots att denne låg ner på marken. Nu åtalas ytterligare en man för inblandning.

Av
Felix Alnemark

– Han kunde inte slutdelges när de andra åtalades. Jag minns inte riktigt varför för det var länge sedan men jag tror att han pluggade eller bodde utomlands, säger Carolina Diaz Bernal, som var åklagare för åtalet som väcktes 2017.

Det var en aprilnatt 2017 som de tre männen slog och sparkade brottsoffret så att han bland annat fick en blödning i skallhålan, näsfraktur och tandskador. Enligt åklagaren bör brottet bedömas som grovt då männen visad särskild hänsynslöshet och råhet genom att i numerärt överläge slå och sparka på en liggande person.

När polisen hittade 24-åringen låg han orörlig i en blodpöl på marken. Mannen fick föras till sjukhus med ambulans. Poliserna jagade ikapp de tre männen och de anhölls senare av åklagare.

Kameraövervakning visar hur de misstänkta männen syns vänta på att 24-åringen ska lämna en krog. Han hänger en stund utanför ett kebabställe och kort efter att han lämnar platsen misshandlas han. Upprinnelsen till misshandeln har varit ett tjafs inne på en krog som ingen inblandat kunnat redogöra för. 24-åringen känner inte de misstänkta sedan tidigare.

En 21-årig man och en 20-årig man dömdes i hovrätten till skyddstillsyn och en månads fängelse. Nu åtalas en 23-årig man i tingsrätten för inblandning. Dom väntas den 30 maj.

Publicerad 21 May 2019 00:00