Hässleholms tingsrätt

Hässleholms tingsrätt Foto. Wikicommons

Fick terapi istället för bostad – då misstänks exmaken huggit ihjäl henne

Kvinnan höggs ihjäl när hon kom hem från terapeuten

HÄSSLEHOLM.

Kvinnan var enligt socialen utsatt för psykisk misshandel och ville flytta ifrån sin exmake. Men istället för en egen lägenhet erbjöd socialen henne samtalsterapi, vilket gjorde examaken ännu argare. När hon kom hem från honom blev hon ihjälhuggen med över 50 hugg. Nu åtalas mannen för mord och mordförsök.

Av
ANDERS G BERGQUIST

Kvinnan har i många år varit frånskild, men tvingades bo kvar med sin ex-make. Sedan 2016 har hon bett om socialens hjälp att få en egen lägenhet, men socialen gav henne ingen bostad. Istället fick hon tider hos en samtalsterapeut. Detta gjorde enligt uppgifter i förundersökningen mannen ännu mer upprörd och det var när hon kom från ett av samtalen som hon attackerades. Över 80 olika skador registrerades på hennes kropp och ett antal av dem var dödliga. När kvinnan kom fram till sjukhuset avbröts de livsuppehållande åtgärderna omgående.

Mannen greps för mord och mordförsök, eftersom han också försökte strypa en vuxen dotter som försökte skydda sin mamma.

Mannen hävdar att han inte gjort något med kvinnan. Hans hand fotograferades bara minuter efter mordet.

Mannen hävdar att han inte gjort något med kvinnan. Hans hand fotograferades bara minuter efter mordet. Foto: POLISEN

I samtalet till SOS 112 berättade kvinnan vad som hade hänt.

"Min pappa har mördat min mamma. Min pappa har mördat min mamma [...] han har dödat henne. Han har dödat henne i ansiktet. Kniv överallt i mage och hals [...] Skynda --- min mamma hon är död. Han har huggt henne. [...] Jag sprang till min --- --- ---eller jag sprang till min granne, hon var hemma. Och han höll på och strypa mig så jag sprang ut och gömde mig (andfådd) för annars hade satt kniven i mig också."

Mannen hävdar själv att han inte är inblandad, men åtalas nu för mord och mordförsök.

Enligt åklagaren står det klart att det är han som har huggit ihjäl sin hustru. Han tog också struptag så länge på dottern att hon höll på att förlora medvetandet, så därför rubriceras det som mordförsök. Rättegången börjar inom kort i Hässleholms tingsrätt.

Publicerad 04 May 2019 00:00