Foto: Mostphotos.com

16-åring blev rånad två gånger samma dag

19-åring och 24-åring ställs inför rätta

HÖGANÄS. Först blev 16-åringen rånad på sin plånbok, mobil och en keps av två män som är 19 respektive 24 år gamla. Och samma dag tvingade männen 16-åringen att gå hem och hämta fler saker. Det hela ska ha skett den 30 maj ifjol. Nu åtalas de båda männen, skriver hd.se.

Bakgrunden till rånet ska handla om att 16-åringen någon dag innan den 30 maj stötte på 24-åringen som frågade om han ville sälja narkotika åt honom.

En moped diskuterades i samma veva och med sig hem hade 16-åringen sedan en mopednyckel. Det blev aldrig någon knarkaffär och dagen därpå blev 16-åringen kontaktad av den äldre och de möttes för att 16-åringen skulle lämna tillbaka nyckeln, skriver tidningen.

Med sig hade 24-åringen då en 19-årig man när de tre träffades på viadukten över 111:an. Stämningen blev hotfull och senare skedde de båda ovannämnda rånen. I samband med detta ska yngligen även blivit hotad med kniv, utsatt för strypgrepp och hot om att andra i hans familj skulle råka illa ut.

Nu åtalas 24-åringen och 19-åringen som båda nekar till skuld och hävdar att den andre var drivande. Rättegången kommer att ske på Helsingborgs tingsrätt.

Publicerad 20 April 2019 00:00