Trots ljudvallar anser anmälaren att ljudnivån från skjutbanan är på tok för hög.

Trots ljudvallar anser anmälaren att ljudnivån från skjutbanan är på tok för hög. Foto: Mostphotos.

Sommargäster rasar mot skjutbanans ljudnivå – kräver att miljöförbundet agerar

"I fjol sköts hela sommaren – när skall vi få lugn och ro?"

SANKT OLOF.

Sommarboende har nu fått nog på smällarna från skjutbanan. I en anmälan till Ystad-Österlenregionens miljöförbund kräver man åtgärder omgående.

Av
André Kvist

Det var sista helgen i mars som var sista droppen för sommargästerna. Från bostaden en bit från skjutbanan kunde de höra hur det sköts konstant hela helgen "med otroligt höga ljudnivåer". Samma sak var det under hela förra sommaren.

"Det skjuts varje dag och kväll, inklusive hela helgen! När skall vi få lugn och ro? Hunden reagerar också negativt", står det i anmälan.

Trots att sommargästerna påpekat problemen för klubben så har dessa påtalat att man har fria skjuttider. Först efter klockan 20 slutar smällandet. Nu anser de att miljöförbundet bör agera omgående.

"Klubben måste vidta åtgärder för ljudnivåerna och detta måste ändå anses rimligt för de boende runtomkring. Efter denna skrivelse så utgår vi från att ni vidtar åtgärder för denna uppkomna situation omgående. Åtminstone kontroller ni ljudnivåer och sätter krav på åtgärder om så behövs."

Skribenten uppger att man inte vill påverka föreningslivet negativt men man vill kunna vistas utomhus och kunna njuta av sommaren utan en massa höga smällar.

Lokaltidningen har sökt Österlens Pistolklubb för en kommentar.

Publicerad 12 April 2019 10:22