Torkel Brunstorp hoppas på en succé i Ödåkra i sommar.

Torkel Brunstorp hoppas på en succé i Ödåkra i sommar. Foto: Joel Winqvist

Han satsar på ny veteranbilsträff i Skåne

Drar igång veteranbilsevent i Ödåkra

ÖDÅKRA.

Eventarrangören Torkel Brunstorp ska satsa på en helt ny veteranbilsträff vid den gamla spritfabriken i Ödåkra. Därmed kommer han inte längre vara involverad i populära Sofiero classic, som nu ska arrangeras av stadens eget eventbolag istället.

Så här säger han själv om anledningen till förändringen:

– Spritan ger mig nya samarbetspartners, en mycket större frihet och en mer gynnsam kostnadsnivå, säger Torkel Brunstorp som möjligheter till intäkter från fler branscher i och med arrangemanget vid den gamla spritfabriken.

– Plus ett trevligt nytt samarbete med ägarna till fabriken, berättar han.

Söndagen den 28 juli i år ska nya Classic Motor Event äga rum i Ödåkra.

Torkel Brunstorp har mellan 2014 och 2018 stått som huvudarrangör av Sofiero Classic. Dess koncept med veteranfordonsutställning, en marknad för delar och tillbehör och möjlighet för företagare att ställa ut, tar han nu till Ödåkra. Alla programpunkter är ännu inte helt klara, förklarar han.

... en mycket större frihet och en mer gynnsam kostnadsnivå

– Det blir ett fordonsevent och sen blir det lite olika nedslag, och det är det vi håller på att sätta nu, säger Torkel Brunstorp som prisar satsningen i de gamla, anrika fabrikslokalerna i Ödåkra.

– De hade julmarknad där med nästan 8 000 besökare. Det är helt galet alltså när man tänker efter. Och så ligger det tillgängligt, jag har besökare och utställare från Sjaelland, hela Skåne och delar av södra Sverige, säger han.

Samtidigt återvänder Sofiero Classic i en delvis ny tappning, den 9 juni i år. Men nu under kommunens eventbolag Helsingborg arena och scen ab:s arrangemang.

Projektledare Matthias Bong berättar att man kommer att ha kvar samma grundkoncept som tiidgare. Men det blir en del förändringar: man kommer satsa på mer aktiviteter på plats, erbjuda mer bakgrundsinformation och historia om de olika fordonen, utnyttja parkens fördelar mer och överlag satsa mer på det som sker utanför själva veteranfordonsutställningarna. Bland annat kommer mat och dryck få en mer framträdande plats i arrangemanget, berättar han.

– Vi vill öka flärden runtomkring det hela. I grund och botten är det fortfarande en veteranfordonsutställning. Men vi kommer att jobba på att utveckla det de närmaste åren och kommer att vara noga med att läsa av vår publik vad den vill ha, säger Matthias Bong.

Publicerad 31 March 2019 00:00