Söder på Södergatan. Profilen tror på ett lyft för stadsdelen om man bara går ihop och gör bra saker tillsammans.

Söder på Södergatan. Profilen tror på ett lyft för stadsdelen om man bara går ihop och gör bra saker tillsammans. Foto: Joel Winqvist/arkiv

Hon öppnar nöjes- och hälsohus på klassisk adress

Sabina Söder om nya nöjeskonceptet: "Det känns helt rätt i magen"

HELSINGBORG.

Som lokaltidningen.se nyligen berättade kommer nöjesproducenten och showartisten Sabina Söder i oktober öppna ett helt nytt kombinerat nöjes- och hälsopalats i Wallmans gamla lokaler på Bollbrogatan.

– Det känns helt rätt i magen, säger hon till Lokaltidningen.

I hela tio år har Sabina Söder velat få till en satsning med de här båda benen i samma hus, och nu är det dags.

Lokalerna alldeles söder om stadsparken har stått värd för en rad nöjessatsningar genom åren. Biografen Palladium fanns här fram till 1986. Under 1980- och 90-talen höll Ceasar´s Palace, Metropol och Hollywood till i fastigheten och mellan 2007 och 2014 var det Wallmans salonger som fyllde lokalerna med liv. Nu senast har Cabaret nightclub funnits i lokalerna.

Men det stannar inte där. Söder har gjort upp med fastighetsägaren att även hyra den del av byggnaden där en möbelaffär tidigare höll till.

– Den delen har stått tom i flera år, det är jättesorgligt, säger hon.

Det är i dessa lokaler som själva hälsodelen kommer att hålla till, med bland annat hälsoretreats, mindfullness och kurser i allt från musik och konst till yoga och hälsa. Och så finns det planer på en artistskola med hälsoinriktning.

Det här är hela jag. Och hälsotänket måste verkligen tas på allvar

– Det är något jag tycker saknas i Sverige, menar nöjesproducenten som även har en gedigen bakgrund inom ämnen som självutveckling och hälsa, ämnen hon verkligen brinner för.

Hälsodelen blir ett av två gedigna ben som huset kommer att stå på. Det andra blir nöjesdelen med nattklubb, konserter, dans- och standupkvällar och olika typer av event. Och så hennes egen show Xperience- the dinnershow som kommer bli lite av dragloket, åtminstone till en början i kombo med julbord.

– Nöjespalatset blir prio ett, säger hon och förklarar att omgörningen av möbelaffären kan ta lite tid och möjligen kommer öppna lite senare.

– Jag vill inte göra något halvdant. Det ska kännas jättebra när vi väl öppnar, menar hon.

Svaret på varför hon vill kombinera nöje och hälsa i samma hus finner man... i henne själv.

– Det här är hela jag. Och hälsotänket måste verkligen tas på allvar, säger hon och tänker att många inom nöjesbranschen skulle må bra av att tänka lite mer på sig själva och att finna ett lugn.

– Man ska kunna kombinera innehållet på stället.

Publicerad 24 March 2019 00:00